بررسی زمین ریخت شناسی حوزه آبخیز ورده در شمال باختری کرج

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی بررسی دستاوردهای پژوهشگران علوم زمین ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANGEOCONGRESS01_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1568
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما قلی پوری

دانشجوی کارشناسی ارشد رسوب شناسی و سنگ شناسی رسوبی، دانشگاه آزاد اسلا

پرویز غضنفری

عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی، مدیرگروه

شهین بلوطی

دانشجوی کارشناسی ارشد رسوب شناسی و سنگ شناسی رسوبی، دانشگاه آزاد اسلا

فاطمه احمدی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد رسوب شناسی و سنگ شناسی رسوبی، دانشگاه آزاد اسلا

چکیده

حوضه آبخیز ورده با مساحتی برابر با68/97 کیلومتر مربع در شهر کرج جزء شهرستان ساوجبلاغ واقع شده است . در منطقه سازندهای گوناگون وابسته به دوران دیرینه زیستی، میانه زیستی و نوزیستی رخنمون دارد. سازندکهر به سن پرکامبرین قدیم یترین سنگ های موجود در حوضه را تشکیل داده اند و جدیدترین واحدهای سنگی نیز متعلق به کواترنر است. منطقه عموماً از واحدهای سازند کرج با لیتولوژی شیل، توف شیلی و ماسه سنگ تشیکل شده است. با توجه به این که هدف اصلی طرح به دست آوردن اطلاعاتی در ارتباط با زمین ریخت شناسی منطقه است و بررسی نقش عوامل زمی نشناختی و اقلیمی در شکل دهی زمین ریخت شناسی منطقه و می توان از روی آن میزان رسوب دهی و مناطق حساس به فرسایش شناخته شود. در این پژوهش پس از مطالعات کتابخان های، مطالعات پیشین، بررسی های میدانی، تفسیر عکس های هوایی و ماهوار های و با درنظر گرفتن 6 عامل گوناگون مانند اقلیم، شیب، پوشش گیاهی، بلندی، هوازدگی، شکستگی ها، حوزه ورده به 3 واحد کوهستان (M,m) تپه ماهور (h,H) و پادگان ه های آبرفتی (Qal,Qt) و تیپ و رخساره تقسیم گردیده است. و در نهایت نقشه زمین شناسی و زمین ریخت شناسی حوضه ورده در محیط Arc GIs تهیه شده است.

کلیدواژه ها

حوضه آبخیز ورده، زمین ریخت شناسی، واحد کوهستان، فرسایش، رسوب دهی، تپه ماهور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.