اثرات تغذیه ای عصاره گیاه یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد آنزیم های گوارشی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی گیاهان داروییی،کشاورزی ارگانیک، مواد طبیعی و دارویی
- کد COI اختصاصی: CONFMT02_099
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1244
نویسندگان
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
چکیده
گیاهان و محصولات گیاهی نقش مهمی در آبزی پروری دارند. این گیاهان به خصوص اگر از گیاهان بومی منطقه باشند ارزان و در دسترس هستند. در چند دهه اخیر استفاده از گیاهان دارویی با توجه به مزیتهای متعدد از جمله آثار جانبی کمتر بر موجود زنده و محیط زیست، عدم ایجاد مقاومت دارویی، ارزان بودن، پایدار و در دسترس بودن، توجهات زیادی را در سطح جهان به ویژه کشورهای پیشرفته به خود جلب نموده است. از آنجا که ماهی قزل آلای رنگین کمان به عنوان یکی از ماهیهای با ارزش اقتصادی بالا و تنها گونه سردآبی پرورشی در صنعت آبزی پروری کشور میباشد، تلاش در افزایش قدرت ایمنی این ماهی در برابر بیماریهای متعدد بخصوص بیماری ناشناخته چندین سال اخیر این گونه که تلفات شدیدی را ایجاد نموده است، اهمیت ویژه ای دارد. گیاه یونجه نیز با توجه به ترکیبات موجود در آن ممکن است دارای اثرات مثبت روی عملکرد رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان باشد، بنابراین، این مطالعه به بررسی اثرات سطوح مختلف عصاره گیاه یونجه بر عملکرد آنزیم های گوارشی، میپردازد. بر اساس نتایج حاصله، آنزیم های آلفا آمیلاز، آلکالین فسفاتاز، تریپسین و کیموتریپسین، تحت تاثیر عصاره یونجه قرار گرفتند، به طوری که بیشترین میزان فعالیت این آنزیم ها در تیمار چهارم با میزان 4 درصد عصاره مشاده گردید. هر چند استفاده از عصاره یونجه باعث افزایش آنزیم لیپاز در تیمارهای آزمایشی گردید. اما این افزایش از نظر آماری معنی دار نبود. در نهایت استفاده از عصاره 4 درصد یونجه در جیره غذایی ماهی قزل آلا می تواند منجر به افزایش توان آنزیم های گوارشی گردد.کلیدواژه ها
قزل آلای رنگین کمان، عصاره یونجه، آنزیم های گوارشیمقالات مرتبط جدید
- نقش گیاهان دارویی در درمان بیماری های قلبی : نگاهی به تجارب ایران و جهان
- نقش زعفران در جوانسازی پوست
- پهنه بندی اقلیمی – کشاورزی مناطق دارای پتانسیل کشت زعفران ، با استفاده از تلفیق روش های SLA و GIS
- ارزیابی اثرات محافظتی عصاره متانولی مازو در کاهش آسیب های اکسیداتیو ناشی از آرسنیک
- بررسی بیماری های زراعی و گلخانه ای در منطقه سیستان و روشهای موثر در کنترل و مبارزه با آنها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.