مقایسه رفتار لرزه ای قابهای مهاربندی همگرا و شرون با تغییر صفحه باربر جانبی درداخل قاب توسط تحلیل استاتیکی غیرخطی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: نگرشی بر آیین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله ( استاندارد۲۸۰۰)؛ حال و آینده
  • کد COI اختصاصی: EQCODE01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد واثقی امیری

دانشیار، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

ایمان محمدپور نیک بین

دانشجوی دکتری سازه، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

سیدقاسم جلالی

دانشجوی دکتری سازه، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مرتضی حسینعلی بیگی

استادیار دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

همانطور که میدانیم یکی از روشهای متداول طراحی سازه ها استفاده از سیستم های مهار بندی در کنار قابهای ساده و خمشی می باشد.ولی در برخی مواقع به دلیل مشکلات معماری مهندس طراح ناچار به استفاده از مهاربند به صورت ناپیوسته در یک دهانه و انتقال آن به دهانه های دیگر میگردد. در این حالت سازه فوق بر اساس پیشنهاد اکثر آیین نامه های معتبر نا منظم ، تلقی می گردد ولی هنوز اشاره آشکاری از رفتار لرزه ای این سازه ها نشده است. لذا در این مقاله قابهایی با تعداد طبقات 58 و 15 مطابق با آیین نامه بارگذاری و آیین نامه 2800 به دو صورت با تغییر صفحه و بدون تغییر صفحه بار بر جانبی تحلیل و طراحی گردیدند و سپس تحت تحلیل استاتیکی غیر خطیPushover قرار گرفتند. در نهایت با انجام 96 تحلیل استاتیکی غیر خطی این نتیجه حاصل گردید که جابجایی صفحه باربر جانبی در قابهای دارای مهاربند همگرا تاثیر زیادی بر رفتار سازه نداشته ، اما در بادبند های واگرا با افزایش تعداد طبقات تعداد مفاصل در ستونها بسیار زیاد شده که نیازمند استفاده ازتمهیدات خاصی برای آن می باشد

کلیدواژه ها

رفتار لرزه ای، سازه های مهاربندی شده، تحلیل ،Push over، تغییر صفحه باربر جانبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.