تاثیر رویکردهای خلاقیت محور و کارآفرین در نظام آموزش ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم تربیتی و مطالعات رفتاری ایران
  • کد COI اختصاصی: TSCONF04_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رشیدی

آموزش و پرورش استان ایلام، شهرستان بدره، آموزگار

فرشته هواسی

آموزش و پرورش استان ایلام، شهرستان دهلران، آموزگار

هانیه بارانی

آموزش و پرورش استان ایلام، شهرستان مهران، آموزگار

آزاده باقری

آموزش و پرورش استان ایلام، شهرستان چرداول، آموزگار

چکیده

هدف: هدف از ارایه چنین تحقیق توصیفی با استفاده از منابع متعدد بررسی نظام آموزشی پژوهش محور با رویکرد کارآفرینانه در کشور ایران میباشد. از این رو در این نوشتار کوشش شده است با معرفی و تعریف نظام آموزش پژوهش محور پرورشی همراه با نحوه تعیین حوزه تمحض برای هر دانش پژوه به عنوان نوآفرینی در اجرا و معرفی مزیت ها و ویژگی ها و فواید این نظام، به تفاوت ها و تمایزهای آن با نظام آموزشی کنونی پرداخته می شود. بیان مسئله: تغیرات جهانی، همراه شدن این تغییرات با فناوری های اطلاعاتی و نیازهای جدید و ارضاء نشده روزافزون جوامع، بالا رفتن انتظارات دانشجویان، فزونی تقاضاهای ذینفعان، پاسخ گویی و ابزارهای جدید ارائه مطالب آموزشی همگی چالش های کنونی هستند که نیاز به نوآوری در آموزش عالی را ایجاب می نمایند. یافته ها: یافته های مطالعه حاضر از کتب و منابع معتبر گردآوری شده و به صورت بخش بخش ارائه گردیده است. نتیجه گیری: به نظر می رسد که دانشگاه ها به عنوان مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی، مهمترین مبادی فرآیند تولید علم و نظریه پردازی بشمار می آیند. لذا تاکید تعاملی بر دو بعد آموزش و پژوهش فعالیت های آموزش عالی، داشتن نظم تخصص طلبی (تعیین حوزه تمحض و پرورش در یک حوزه خاص علمی)، تاکید بر افزایشی بودن رویه های مورد استفاده، ایجاد امکانات، ارتباط تنگاتنگ جامعه و دانشگاه و بخصوص بکارگیری رویه های علمی در سازمان های دولتی و غیر دولتی و نیازمند کردن آنان به شیوه های نوین علمی در فعالیت های جاری خود از جمله عناصر و عواملی هستند که می توانند فرایند تولید علم و نظریه پردازی را در جامعه گسترش دهد در ادامه بررسی می توان، بخشی از نظام نامه آموزش پژوهش محور پرورشی ( اهداف، سیاست ها و خطوط مشی، ضمانت ها و...) و ارائه پیشنهادهایی برای اثربخش تر شدن دوره های آموزشی در کشور با رویکرد کارآفرینانه مبنی بر نحوه استقرار نظام آموزشی فوق الذکر و گسترش و تعمیم آن، عرضه کرد.

کلیدواژه ها

نظام آموزشی، کارآفرینی، آموزش کارآفرینانه، نظام آموزشی پژوهش محور پرورشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.