تکثرگرایی، پلورالیزم دینی (تعدد ادیان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم تربیتی و مطالعات رفتاری ایران
  • کد COI اختصاصی: TSCONF04_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1278
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهناز راستین فر

کارشناس ارشد دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم

چکیده

بنابر پلورالیسم دینی، همه ادیان الهی و بشری، در کنار هم صادق و نجات بخش می توانند باشند. جان هیک این عقیده را در تقابل با انحصارگرایی و شمول گرایی جهان مسیحیت ارائه کرده است. نظریه پلورالیسم با مبانی کلامی اسلام نیز، ناسازگار است. از نظر پیروان، ادیان، به یک اندازه بر حق نیستند، ممکن است پاره ای را نزدیک تر و پاره ای را دورتر از حق بدانند و یا پاره ای را باطل و پاره ای را نارسا و ناتمام بدانند. هرچه هست، اسلام مانند خورشید است وادیان آسمانی دیگر مانند ستارگانی هستند که تنها در غیاب خورشید راه می نمایند. حقانیت اسلام بر همه ی ادیان تحریف نشده، ترجیح دارد. تنها دین بر حق، اسلام است. نگارنده برآن است که با مطالعه در منابع مکتوب و با روش توصیفی- تحلیلی مساله پلورالیسم دینی را مورد بررسی قرارداده و دیدگاه های گوناگون پیرامون این موضوع را به نگارش در آورد.

کلیدواژه ها

پلورالیسم، انحصارگرایی، تکثرگرایی دینی، ادیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.