عجب از دیدگاه امام خمینی (ره) با نگاه به چهل حدیث

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم تربیتی و مطالعات رفتاری ایران
  • کد COI اختصاصی: TSCONF04_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر مقامی مهربانی

کارشناس ارشد دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم

بهاره ابوی

کارشناسی علوم و قرآن ومعارف قرآن کریم

سید قاسم حسینی

استاد یار دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم

راضیه سلطانی

کارشناسی علوم و قرآن و معارف قرآن کریم

چکیده

براساس دیدگاهی که امام خمینی (ره) در کتاب چهل حدیث نسبت به موضوع عجب داشتند؛ در اندیشه ایشان عجب باعث هلاکت انسان می شود، و او از مرتبه ی انسانیت سقوط می نماید.امام خمینی (ره) ریشه ی اصلی عجب را در نادانی و بی خبری دانسته اند. عجب دارای مراتبی نیز می باشد. بدترین آن ها اینست که انسان در قلب خود بر ولی نعمتش منت گذارد که این از همه بدتر و هلاکتش نیز بیشتر است. مرتبه ی دوم آن این است که آدمی خود را از سایر موجودات برتر و ممتاز تر شمارد. و انسان دچار خودپسندی می شود و به این واسطه انسان از مشورت و یادگیری از دیگران باز می ماند و سبب می شود همیشه در ذلت باقی بماند و سبب هلاکت خود را فراهم می کند. همچنین خودپسندی وعجب اگربه واسطه عبادات حاصل شود انسان را در دریافت آفات کور می کند و کسی که دچار عجب می شود خود را فریب داده و با پروردگارش خدعه می کند و همانطور که قرآن کریم می فرماید: هیچ کس از عقاب الهی غافل نمی شود مگر زیانکاران.

کلیدواژه ها

موانع اخلاق، قرآن کریم، عجب، کبر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.