رابطه باور فراشناختی و تاب آوری تحصیلی با خودکارآمدی تحصیلی در دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم شهر کرمانشاه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم تربیتی و مطالعات رفتاری ایران
  • کد COI اختصاصی: TSCONF04_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 623
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محی الدین محمدخانی

استادیار، گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

مریم شهبازی

دانشجوی کارشناسی ارشد، روانشناسی تربیتی، دانشگاه پیام نور، واحد جوانرود، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: از مهم ترین علل پیشرفت های نیمه دوم قرن بیستم پیدایش نظریاتی است که بر نقش فراشناخت تاکید داشته اند. این پژوهش با هدف بررسی رابطه باورهای فراشاختی و تاب آوری تحصیلی با خودکارآمدی تحصیلی در بین دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهر کرمانشاه انجام شد. روش پژوهش: این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر مشغول به تحصیل در سال 1397 شهر کرمانشاه در مقطع متوسطه دوم بود. تعداد 350 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شد. جمع آوری داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه باور فراشناختی ( هاتن و ولز، 1997 )، پرسشنامه تاب آوری تحصیلی (ساموئلز، 2004 ) و پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی ( پاتریک و همکاران، 1997) انجام شد. داده های پژوهش با استفاده از روش های آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون با SPSS-22 تحلیل شد. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که بین باورهای فراشناختی و تاب آوری تحصیلی با خودکارآمدی تحصیلی در بین دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم رابطه معناداری وجود دارد (P> 08005)؛ و این همبستگی و رابطه در دامنه ای بین 0/318- الی 0/369 بوده است. همچنین، نتایج نشان داد که متغیرهای پیش بین باورفراشناختی و تاب آوری تحصیلی به طور همزمان توان تبیین 0/46 درصد از واریانس خودکارآمدی تحصیلی را داشته اند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش لازم است در مدارس و برنامه های پرورش دانش آموزان بیشتر بر حوزه های شناختی و بهبود این ابعاد توجه شود.

کلیدواژه ها

باور فراشناختی، تاب آوری تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی، دانش آموزان دختر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.