فراتحلیل عوامل موثر بر تمایل جوانان روستایی به مهاجرت به شهر
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کشاورزی و زیست محیطی ایران
- کد COI اختصاصی: FNCAE01_317
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 727
نویسندگان
دانشیار، گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی دانشگاه زنجان، زنجان
دانشجوی دکتری، گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی دانشگاه زنجان، زنجان
استاد، گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزیو منابع طبیعی خوزستان
چکیده
مهاجرت جوانان روستایی به شهر در کنار افزایش میانگین سنی نیروی انسانی شاغل در بخش کشاورزی مشکلاتی هستند که آینده نیروی انسانی شاغل به کشاورزی در روستاها را با چالش مواجه میکنند. جوانان روستایی بهعنوان یکی از مهمترین سرمایه های انسانی، بخش عظیمی از جمعیت و نیروی کار جامعه روستایی را تشکیل میدهند و به عنوان بازوی کار در بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده های روستایی نقش ارزندهای دارند و سرمایه هایی بالقوه در راستای دگرگونی روستاها از وضعیت نامطلوب موجود به وضعیت مطلوب تلقی میشوند. مطالعه حاضر به دنبال بررسی عوامل اثرگذار بر تمایل جوانان روستایی به مهاجرت به شهر بود. در این تحقیق از روش فراتحلیل استفاده شد. جامعه آماری تحقیق را 41 مقاله علمی پژوهشی منتشر شده در مجلات داخلی تشکیل دادند. نتایج فراتحلیل نشان داد در کل 20 عامل موثر بر تمایل جوانان روستایی به مهاجرت به شهر شناسایی شد. مهمترین عوامل بر اساس فراوانی متغیرها عبارتند از وجود امکانات رفاهی، بهداشتی و تفریحی بیشتر در شهر با فراوانی 25، یافتن شغل مناسب در شهر با فراوانی 18، ، دستیابی به درآمد بیشتر در شهر با فراوانی 17، ، بالا بودن دستمزدها در شهر نسبت به روستا با فراوانی 16 و داشتن تحصیلات بالا و دانشگاهی با فراوانی 14 تشکیل دادند.کلیدواژه ها
مهاجرت، جوانان روستایی، توسعه روستایی، اشتغالمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.