تبیین نقش توانمندسازی منابع انسانی در رفتار شهروندی سازمانی در راستای بهبود تکریم ارباب رجوع (مطالعه موردی: مناطق 22 گانه شهرداری تهران)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در علوم انسانی، چالشها و راه حل ها
  • کد COI اختصاصی: HUMAN04_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا اعتمادی

دانشجوی دکترای مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

محمد منصوری

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

یکی از مفاهیم نسبتا جدید رفتار سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی است .به دلیل تاثیر زیاد رفتار شهروندی سازمانی بر اثر بخشی سازمان ها، در سال های اخیر این متغیر بسیار مورد توجه محققان قرار گرفته است. پژوهش ها نشان می دهد که سازمان هایی که تاکید بیشتری بر رفتار شهروندی سازمانی دارند نسبت به دیگر سازمان ها، سالم تر و موفق ترند. در سازمان های خدماتی، کارکنانی که با ارباب رجوع ارتباط مستقیم دارند، معرف سازمان بوده و ر فتارهای این کارکنان بر رضایت مندی مراجعان موثر است.از سوی دیگر نقش منابع انسانی کارآمد، توانا و دانا در تحقق اهداف سازمانی، امری غیرقابل انکار می باشد. توانمندسازی کارکنان، یکی از ابزارهای موثر برای افزایش بهره وری کارکنان و استفاده بهینه از ظرفیت ها و توانایی های فردی و گروهی آن ها در راستای اهداف سازمانی است.هدف این تحقیق بررسی تاثیر توانمندساری نیروی انسانی بر رفتار شهروندی سازمانی در میان کارکنان مناطق 22 گانه شهرداری تهران بوده که از این طریق بتوان جهت تکریم ارباب رجوع اقدام نمود. در این تحقیق جهت انجام آزمون فرضیه ها و جمع آوری داده، از پرسشنامه های استاندارد استفاده شده است. بر اساس آزمون های آماری، تمام فرضیات تایید شدند و مشخص شد که رفتار توانمند سازی منابع انسانی بر رفتار شهروندی سازمانی موثر بوده و سبب بهبود رابطه با ارباب رجوع می گردد. در نهایت نیز جهت تقویت رابطه میان این دو متغیر پیشنهاداتی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

توانمندسازی منابع انسانی، رفتار شهروندی سازمانی، تکریم ارباب رجوع، شهرداری تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.