نقش نهاد شورای اسلامی شهر در اعتلای حقوق شهروندی(مطالعه ی موردی: شهریاسوج)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی حقوق علوم سیاسی و معارف اسلامی
- کد COI اختصاصی: ITPLAW02_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 510
نویسندگان
لیسانس الهیات و معارف اسلامی-فقه و مبانی حقوق اسلامی لیسانس فقه و مبانی حقوق اسلامی-دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج
لیسانس فقه و مبانی حقوق اسلامی-دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج
لیسانس الهیات و معارف اسلامی-دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج
چکیده
جمعیت پذیری سریع مراکز شهری و رشد و توسعه روزافزون سکونتگاه های شهری این نوع زندگی را به مسلط ترین و تاثیر گذارترین شکل کنونی زندگی نوع انسان تبدیل نموده است. مدیریت شهری به عنوان رویکردی نوین در حل معضلات و مشکلات به وجود آمده در جامعه، نقش مهمی به عنوان یک حکومت محلی در عرصه ی زندگی شهری ایفا می کند. شوراها از جمله سازمان هایی هستند که برای تحقق مشارکت مردم در فرآیند تصمیم گیری، برنامه ریزی، نظارت و اجرای سیاست گذاری ها در سطوح محلی و منطقه ای فعالیت می کنند و از این طریق زمینه ی مشارکت مردم در امور مربوط به خودشان را فراهم می کنند. با توجه به مطالب فوق الذکر و اهمیت نهاد شورای اسلامی شهر در تحقق حقوق شهروندی، هدف از طرح این مقاله، بررسی نقش نهاد شورای اسلامی شهر در اعتلای حقوق شهروندی در شهر یاسوج است. همچنین این مقاله به دنبال پاسخ دادن به این سوال است که شورای اسلامی شهر چه نقشی در اجرای حقوق شهروندی در شهر یاسوج دارد با توجه به اینکه پژوهش حاضر درصدد ارزیابی جایگاه نهاد شورای اسلامی شهر در تحقق حقوق شهروندی می باشد، روش پژوهش از نوع پیمایشی-توصیفی است و از نوع تحقیقات کاربردی به حساب می آید. جامعه ی آماری پژوهش حاضر شامل کارمندان شورای اسلامی شهر یاسوج و شهروندان یاسوج در سال 1397 است که نمونه ی در دسترس پژوهش شامل20نفر کارمند شورای اسلامی شهر یاسوج و 383 نفر از شهروندان می باشد. یافته های پژوهش حاکی از آن بودند که عملکرد شورای اسلامی شهر یاسوج در تحقق حقوق شهروندی از دیدگاه شهروندان شهر یاسوج کم تر از حد متوسط و از دیدگاه کارکنان شورای اسلامی شهر در حد متوسط و بالاتر از آن قرار دارد و بین این دو دیدگاه تفاوت وجود دارد.کلیدواژه ها
شورای اسلامی شهر، حقوق شهروندی، مدیریت شهری، سازمان شهرداری، شهریاسوج.مقالات مرتبط جدید
- روابط ایران و چین در دولت یازدهم
- توسعه به مثابه زندگی خوب(پیش درآمدی بر طرح الگوی توسعه مطلوب در ایران)
- مزیت سنجی قدرت های منطقه ای حوزه پا سیفیک و اهمیت آنها برای ایالا ت متحده آمریکا
- آسیب شناسی سیاست جوانان،بررسی آسیب شناختی نیازهای جوانان ایرانی در دوره معاصر
- بررسی آسیب شناسی سیاست گذاری آموزشی و تربیتی ایران: مطالعه موردی دولت تدبیر و امید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.