بررسی انواع مجازات ها و نحوه رسیدگی به جرایم اشخاص حقوقی در حقوق ایران و فرانسه
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی حقوق علوم سیاسی و معارف اسلامی
- کد COI اختصاصی: ITPLAW02_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3610
نویسندگان
کارشناسی ارشد، حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان
استادیار دانشگاه علامه طباطبائی تهران.
چکیده
مقاله حاضر تحت عنوان بررسی انواع مجازات ها و نحوه رسیدگی به جرایم اشخاص حقوقی در حقوق ایران و فرانسه انجام شده است. با توجه به اینکه قانون در زمینه جرایم قابل انتساب به اشخاص حقوقی کاملا شفاف سازی ننموده و همچنین بنظر می رسد در این زمینه خلاء هایی نیز وجود دارد، لذا مطالعه در این زمینه ضروری می باشد. هدف پژوهش حاضر تبیین تفاوت ها و شباهت های مجازات های قابل انتساب به اشخاص حقوقی در نظام کیفری ایران و فرانسه می باشد. سوال اصلی پژوهش بیان می دارد که مجازات های قابل انتساب به اشخاص حقوقی در نظام کیفری ایران و فرانسه دارای چه شباهت ها و تفاوت هایی می باشد فرضیه و مدعای نویسنده این است که جرایم قابل انتساب به اشخاص حقوقی در حقوق ایران و فرانسه از نظر قابلیت انتساب دارای تشابه و از نظر تضمینات اجرایی دارای تفاوت می باشد. و نتایج حاصل از آن بیان می دارد که جرایم قابل انتساب به اشخاص حقوقی از تنوع کمتری نسبت به جرایم قابل انتساب به اشخاص حقیقی برخوردار می باشند، زیرا برخی از جرایم مانند جرایم مستوجب حد ماهیت فردمدارانه داشته و مجازت های قابل اعمال بر آنها نیز (رجم، قتل، شلاق و غیره) متناسب با جرایم بوده و لذا این دسته از جرایم از شمول جرایم قابل ارتکاب توسط اشخاص حقوقی خارج خواهند بود. مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در حقوق فرانسه نسبت به ایران از قدمت و سابقه طولانی تری برخوردار است. در ایران قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 برای اولین بار در حقوق ایران، مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی را به صورت جامع به رسمیت شناخته است. قانون جزای جدید فرانسه که در 22 ژوئیه 1992 به تصویب رسید و در اول مارس 1994 به مرحله اجرا گذاشته شد و هم اکنون در کشور فرانسه در حال اجرا می باشد، مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی را جرم انگاری نموده است. با توجه به نتایج مطالعه پیشنهاد می شود که در زمینه مسئولیت کیفری ضمانت های اجرایی قانون تقویت شود.کلیدواژه ها
مسئولیت کیفری، اشخاص حقوقی، نظام کیفری ایران، نظام کیفری فرانسه، ضمانت اجرا.مقالات مرتبط جدید
- روابط ایران و چین در دولت یازدهم
- توسعه به مثابه زندگی خوب(پیش درآمدی بر طرح الگوی توسعه مطلوب در ایران)
- مزیت سنجی قدرت های منطقه ای حوزه پا سیفیک و اهمیت آنها برای ایالا ت متحده آمریکا
- آسیب شناسی سیاست جوانان،بررسی آسیب شناختی نیازهای جوانان ایرانی در دوره معاصر
- بررسی آسیب شناسی سیاست گذاری آموزشی و تربیتی ایران: مطالعه موردی دولت تدبیر و امید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.