طراحی مدل مفهومی عزت نفس سازمانی با رویکرد بومی سازی (مورد مطالعه: سازمان تامین اجتماعی استان خراسان رضوی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی تازه یافته ها در مدیریت و مهندسی صنایع با تاکید بر کارآفرینی در صنایع
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL06_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 740
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه شیشه بر

کارشناس ارشد مدیریت دولتی/ گرایش توسعه منابع انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

حمید عرفانیان خان زاده

دکتری مدیریت دولتی، عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

غلامعباس شکاری

دکتری مدیریت دولتی، عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

زمینه و هدف: یکی از مهمترین مباحثی که در خلال چند ده ه گذشته در حوزه رفتار سازمانی مطرح بوده و بارها مرود پژوهش، نقد و بررسی قرار گرفته است، عزت نفس سازمانی کارکنان است لذا در این تحقیق ویژگیهای عزت نفس کارکنان با استفاده از رویکرد بومی سازی مورد بررسی قرار گرفته است.روش: در این تحقیق از هر دو روش کیفی و کمی استفاده شده است؛ بدین ترتیب که ابتدا با نظرخواهی از اعضای گروه خبرگان و اجرای تکنیک دلفی طی دو مرحله، ویژگیهای عزت نفس سازمانی کارکنان شناسایی گردید. سپس با استفاده از روش پیمایش، ابزار تحقیق در بین اعضای نمونه توزیع و گردآوری و در نهایت الگوی مدل مفهومی عزت نفس سازمانی با رویکرد بومی سازی نهایی گردید.یافته ها: نتایج حاصله از این بخش نشان داد که عزت نفس سازمانی کارکنان دارای 7 ویژگی (احساس شایستگی، احساس فضیلت و کارایی، درک قواعد محیط کار، مسئولیت پذیر بودن، محترم شمردن کارکان، احساس امنیت کاری و احساس امکان پیشرفت) است. بر اساس نتایج حاصله از مدل، احساس فضیلت و کارایی با ضریب 0/93 دارای بیشترین میزان اهمیت و احساس امکان پیشرفت دارای کمترین میزان اهمیت در مدل است.نتیجه گیری: جهت بهبود عزت نفس کارکنان سازمان تامین اجتماعی استان خراسان رضوی، توجه به 7 ویژگی شناسایی شده به ویژه ویژگی احساس فضیلت و کارایی ضروری است.

کلیدواژه ها

عزت نفس سازمانی، ویژگیها، سازمان تامین اجتماعی استان خراسان رضوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.