تصویر مرگ در نگاه فروغ فرخزاد و غاده السمان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی، مدیریت و کارآفرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF06_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره قربانی مادوانی

استادیار زبان و ادبیات عربی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

چکیده

مرگ به عنوان یکی از دغدغه های اصلی زندگی ادبا و شعرا، همواره مورد توجه آنان بوده است. غاده السمان و فروغ فرخزاد نیز ا ین امر مستثنا نیستند و نمود این حقیقت مهم را در جای جای آثارشان می توان دید این مقاله به روش توصیفی و تحلیلی سعی دارد تا تصویر مرگ را در نزد این دو ادیب مورد بررسی قرار دهد. نتایج این بررسی نشان داد که هر دوی آنها در جدال بین مرگ و زندگی، جانب زندگی را می گیرند و معتقدند اگر فردی در زندگی به پوچی برسد، به مرگ روحی چار شده است که تنها جسم او زنده است. از این تکرار مکرر مرگ در آثارشان به معنای به پوچی رسیدن آنان، و نفرت از زندگی نیست بلکه به عکس به معنای ارزش و اهمیتی است که آنان برای زندگی قائل هستند و اندیشه محوری انان راجع به مرگ در این مقوله گنجانده می شود که آنان برای همیشه در جان ها زنده می ماند و افکارشان از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود.

کلیدواژه ها

غاده السمان، فروغ فرخزاد، مرگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.