بررسی تطبیقی آثار و احکام غصب در فقه حنفی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی، مدیریت و کارآفرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF06_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم امینی

استادیار رشته فقه و مبانی حقوق و دانشگاه پیام نور

فاطمه قادری خیرآباد

دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه پیام نور

چکیده

غصب یکی از موارد سلب امنیت مالی از دست صاحب مال است که از گذشته تا به امروز همواره دامن گیر جامعه شده است که از آن به عنوان تصاحب کردن اموال مردم با متوسل شدن با زور یاد می شود که تحریم آن در قرآن و روایات آمده است و فقهای ا هل سنت و تشیع را احکا م و ت کالی فی برای غاصب در نظر گرفته اند که در این مقاله به بررسی احکام و آثار غصب از منظر فقه حنفی که شاخه ای از اهل سنت است، می پردازیم در نتیجه فقهای حنفی غاصب را ضامن منافع مال غصبی نمی داند، یعنی آ نکه اگر در دست غاصب هلاک شود در حکم امانت است پس ضامن نمی شود و قواعد فقهی شان قاعده خراج بالضمان است و قیاس است و همچنین غصب در زمین تحقق پیدا نمی کند هدف از این مقاله دانستن تکالیف و احکام غصب در فقه حنفی است.

کلیدواژه ها

غصب، تصاحب، فقه حنفی، مغصوب، منافع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.