طراحی مرکز یادگیری مفهوم ایثار وشهادت مبتنی بر محتوی کتاب هدیه های آسمانی و اثر بخشی آن بر رشد همدلی و وجدان دانش آموزان دختر پایه چهارم ابتدایی شهر یزد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی یافته های نوین در حوزه یاددهی و یادگیری
  • کد COI اختصاصی: EDUCONF01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر محمدی احمدآبادی

استادیار گروه روانشناسی وعلوم تربیتی دانشگاه پیام نور

ملیحه احسانی

دانشجوی ارشد برنامه ریزی درسی پیام نورتفت

چکیده

منظور از همدلی توانایی درک و فهم عواطف شخص دیگر و نشان دادن واکنش مناسب به این عواطف است. لذا هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر طراحی مرکز یادگیری مفهوم ایثار و شهادت مبتنی بر محتوی کتاب هدیه های آسمانی و اثربخشی آن بر رشد همدلی و وجدان در دختران پایه چهارم ابتدایی شهر یزد بود. در این پژوهش به دلیل استفاده از دو گروه کنترل و آزمایش و همچنین تاثیر متغیر مستقل بر بهبود متغیر وابسته از روش پژوهشی شبه آزمایشی استفاده شده و جزء پژوهش های کاربردی می باشد. جامعه مورد مطالعه، شامل 5796 نفر دانش آموز پایه چهارم ابتدایی شهرستان یزد بوده است. یک نمونه 30 نفره به صورت تصادفی از دانش آموزان انتخاب و به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شده اند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه واکنش های بین فردی IRI ، شامل پنج خرده مقیاس پریشانی شخصی، توجه همدلی، دیدگاه گیری، همدلی خیالی و رشد وجدان بود. با توجه به طراحی مرکز یادگیری به گروه آزمایش در 6 جلسه، مفهوم ایثار و شهادت مبتنی بر محتوی کتاب هدیه های آسمانی آموزش داده شد. داده های حاصل از اجرای پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از نرم افزار SPSS20 با روش تحلیل کواریانس مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد طراحی و اجرای الگوی تدریس مفهوم ایثار و شهادت مبتنی بر محتوی کتاب هدیه های آسمانی بر کاهش پریشانی شخصی، افزایش توجه همدلی، افزایش دیدگاه گیری، افزایش همدلی خیالی و رشد وجدان در دختران کلاس پایه چهارم شهر یزد تاثیرگذار است.

کلیدواژه ها

مفهوم ایثار و شهادت، همدلی، وجدان، مرکز یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.