تعیین ضرایب تراکم پذیری و ژول-تامسون گاز طبیعی با استفاده ازمعادله حالت پنگ-رابینسون

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مکانیک محاسباتی و تجربی
  • کد COI اختصاصی: CEMCONF01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عباس پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

محمدامین طلایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

علیرضا اصغرزاده کاریزکی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

رضا قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

به دلیل کاربرد گسترده ی گاز طبیعی شناخت خواص این ماده بسیار حائز اهمیت میباشد. از جمله این خواص میتوان به ضریب تراکمپذیری و ضریب ژول تامسون اشاره کرد. خاصیتی به نام ضریب تراکم پذیری گازها بیان میشود که، میزان انحراف یک گاز حقیقی را نسبت به یک گاز ایده آل نشان میدهد و اثر ژول- تامسون طبق تعریف به تغییرات دمای ایجاد شده در اثر تغییرات فشار در آنتالپی ثابت نسبت داده میشود که به مقدار نسبت این تغییرات ضریب ژول- تامسون گویند. مطالعات وسیع و گسترده ای از لحاظ تئوری و کاربردی بر روی ضریب ژول- تامسون انجام گردیده است. در این مقاله با بکارگیری معادلات حالت پنگ-رابینسون، ضریب ژول- تامسون و ضریب تراکم پذیری به عنوان دو خاصیت ترمودینامیکی مهم، برای گاز طبیعی با درصد معین از 08 درصد متان و 08 درصد اتان محاسبه شده است. پس از مقایسه آن با گاز طبیعی که تمام اجزای تشکیل دهنده را در نظر گرفته، میتوان نشان داد که تفاوت چندانی بین این دو حالت نیست. و فرض گاز طبیعی ما صحیح بوده است. با بررسی نتایج میتوان دریافت که ضریب ژول-تامسون با افزایش فشار به صفر میل میکند. و بیشترین مقدار برای ضریب ژول-تامسون در کمترین دما و فشار رخ میدهد.

کلیدواژه ها

ضریب ژول تامسون- پنگ رابینسون- گاز طبیعی- ضریب تراکم پذیری- متان- اتان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.