ارائه مدل آماری پیش بینی کننده مقدار متوسط خردایش بر مبنای آنالیز تصویری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدلسازی در مهندسی معدن
  • کد COI اختصاصی: NCMME01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد بابائیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی استخراج معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود

محمد عطایی

استاد دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود

فرهنگ سرشکی

دانشیار دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود

سجاد محمدی

دانشجوی دکترای مهندسی استخراج معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

چالزنی و انفجار در عملیات معدن کاری باید به نحوی انجام پذیرد که علاوه بر کاهش هزینه های معدن کاری، توزیع سنگ های خرد شده به صورت یکنواخت باشد. برای بدست آمدن خردایش مطلوب و یکنواخت سنگ، باید میان الگوی آتشباری و خردایش ارتباط دقیقی صورت گرفته شود. بدین منظور تا کنون مدلی که بتواند میزان ابعاد متوسط سنگ را در همه معادن ارائه کند، وجود ندارد. هدف از این تحقیق بررسی کارایی مدل- های تجربی در بدست آوردن مقدار متوسط ابعاد خردشده با توجه به آنالیز تصویری است. در راستای تحقق این هدف، برای بدست آوردن مقدار متوسط ابعاد خردشده در معدن بوکسیت جاجرم، ابتدا پارامترهای لازم در معدن جمع آوری و سپس، از توده سنگ خرد شده عکس برداری و با استفاده از آنالیز تصویری مقدار متوسط ابعاد خردشده بدست آمد. مقدار متوسط ابعاد خردشده بدست آمده از نرم افزار Split-Desktop با مدل های تجربی لارسون، سوئدیفو و کاز-رام اصلاح شده مقایسه شد. در نهایت به دلیل اینکه مقادیر مدل های تجربی با مقدار آنالیز تصویری دارای اختلاف زیادی بود، یک مدل رگرسیونی برای معدن پیشنهاد شد. مدل رگرسیونی پیشنهادی، با مقدار جذر میانگین مربعات خطا RMSE 0/909 ضریب تعیین 0/910 R2 شاخص عملکرد VAF 93/58 و میانگین درصد خطای مطلق 17/19، MAPE با توجه به مقدار متوسط ابعاد خرد شده بدست آمده از آنالیز تصویری عملکرد بهتری را نسبت به بقیه مدلها داراست.

کلیدواژه ها

خردایش، معدن بوکسیت جاجرم، مدل رگرسیونی، آنالیز تصویری Split-Desktop

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.