مدلسازی کارایی یک سلول فلوتاسیون ستونی صنعتی به روش تحلیل مولفه های اصلی و شبکه های عصبی هوشمند

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_452
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جاهد سراوانی

استادیار کنترل، گروه مهندسی کنترل، دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء تهران

محمد مسینایی

دانشیار فرآوری مواد معدنی، گروه مهندسی معدن، دانشگاه بیرجند

سعید تیموری

مربی الکترونیک، گروه مهندسی الکترونیک دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء تهران

چکیده

در صنعت فرآوری مواد معدنی، جداسازی مواد با ارزش از باطله به طور عمده توسط فرآیند فلوتاسیون انجام می شود سلول های فلوتاسیون ستونی امروزه در بخش های مختلف مدارهای فلوتاسیون بکار گرفته می شوند. کارایی متالورژیکی مدارهای فلوتاسیون تاثیر قابل توجهی بر راندمان کلی و بهره وروی اقتصادی کارخانه های فرآوری مواد معدنی دارد هدف از انجام پژوهش حاضر استفاده از تلفیق روش های تحلیل مولفه های اصلی (PCA) و شبکه های عصبی هوشمند بیزین منظم به منظور مدل سازی ارتباط بین متغیرهای عملیاتی (سرعت هوادهی، درصد جامد پالپ، غلظف کف ساز، نوع کف ساز، ماندگی گاز و شار سطحی حباب ها) و پارامترهای کارایی متالورژیکی یک سلول فلوتاسیون ستونی صنعتی (بازیابی مس، عیار مس کنسانتره و ثابت نرخ شناورسازی ذرات) می باشد. نتایج این تحقیق نشان داد که مدل های عصبی هوشمند توسعه داده شده قادر به پیش بینی پارامترهای کارایی فرایند در شرایط مختلف عملیاتی با دقف مطلوب می باشند که این امر از دیدگاه کنترلی بسیار حائز اهمیت می باشد.

کلیدواژه ها

فلوتاسیون، سلول ستونی، مدلسازی، شبکه عصبی بیزین منظم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.