اثر افزودن پلی اتیلن گلایکول بر خواص و عملکرد کاتالیست HZSM-5 برای تبدیل متانول به الفین های سبک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه کریمی

دانشکده مهندسی شیمی ، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

جعفر توفیقی داریان

دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

فریدون یاری پور

گروه کاتالیست،شرکت پژوهش فناوری،تهران،ایران

چکیده

باتوجه به افزایش تقاضای جهانی برای الفین های سبک و همچنین به دلیل کاهش منابع نفتی، افزایش قیمت آن و نیاز به کاهش انتشار دی اکسیدکربن، فرایند تبدیل متانول به الفین های سبک (MTO) امروزه مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. محصولات اصلی تولید شده در این فرایند، اتیلن و پروپیلن می باشند و این فرایند با حضور کاتالیست های غربال مولکولی صورت می گیرد. در این کار پژوهشی، کاتالیست HZSM-5 به روش هیدروترمال سنتز شده است به طوریکه برای بهبود عملکرد آن در فرایند MTO ، از پلی اتیلن گلایکول با نسبتهای مولی 0/5 و 1 استفاده شده است و تاثیر این مقدارهای مختلف بر خواص و عملکرد کاتالیست مورد بررسی قرار گرفته است. با افزودن پلی اتیلن گلایکول حفرات مزو ایجاد شده که باعث بهبود نفوذ محصولات، کاهش ایجاد کک و افزایش گزینش پذیری محصولات می گردد. عملکرد کاتالیست های سنتز شده با مقدارهای متفاوت پلی اتیلن گلایکول در فرایند تبدیل متانول به الفین های سبک بررسی شده و با نمونه ی فاقد پلی اتیلن گلایکول مقایسه گردیده است و مشاهده شده است که کاتالیست سنتز شده با میزان 1 درصد مولی بهترین عملکرد را در فرایند MTO داشته است.

کلیدواژه ها

فرایند MTO ،کاتالیست HZSM-5 ، پلی اتیلن گلایکول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.