اثر فاصله توقف بر خواص مکانیکی و ریزساختاری اتصال فولادهای زنگ نزن 304 به A351 CF-3M با فلز پرکننده مس خالص AWS Bcu-1 و لحیم کاری در کوره

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی
  • کد COI اختصاصی: INCWI10_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی اصغر اکبری موسوی

دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه تهران

علیرضا فرهی

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات

چکیده

در این تحقیق اثر فاصله توقف (Clearance) بر روی ریزساختار و خواص مکانیکی لحیم کاری سخت اتصال فولاد زنگ نزن 304 به فولاد A351 CF-3M در کوره تحت اتمسفر گاز خنثی آرگون (99/99%) در دمای 1135˚C و زمان دقیقه با فلز پرکننده مس خالص AWS Bcu-1 مورد بررسی قرار گرفت. بررسی ریزساختار اتصال با میکروسکوپ های نوری و الکترونی (SEM) مجهز به EDS نشان داد ناحیه لحیم شامل ذرات آهن است که در ساختار لحیم مس رسوب کرده اند و باعث افزایش استحکام ناحیه اتصال بیشتر از استحکام فلز پرکننده مس خالص AWS BCu-1 شده اند. نتایج این تحقیق، نشان می دهد در صورتی که مقدار فاصله توقف از مقدار فاصله توقف پهنه کمتر یا بیشتر باشد، حره و پرشدن ناقص در ناحیه اتصال، حاصل می شود. همچنین نتایج این پژوهش نشان می دهد که فاصله توقف بهینه در حالت طراحی لب به لب (Lap)؛ 0/3 میلیمتر بوده و بیشترین استحکام برشی در این فاصله توقف برابر 321/15 مگاپاسکال می باشد. میزان بهینه عرض اتصال (Overlap) نیز 9 میلیمتر بدست آمد. بررسی میکروسختی انجام گرفته از ناحیه اتصال و فلزات پایه نشان می دهد در صورتی که مقدار فاصله توقف از مقدار فاصله توقف بهینه کمتر و یا بیشتر باشد، مقدار سختی کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

لحیم کاری سخت، کوره، فاصله توقف، میکروسکوپ الکترونی، تست برشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.