شبیه سازی مبدل dc_dc افزاینده با استفاده از نرم افزار Matlab برای کاربردهای منابع انرژی تجدید پذیر مانند آرایه های فتوولتائیک (PV) و ژنراتورهای توربین بادی با قابلیت تولید توان خروجی 500w و ولتاژخروجی 400w

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ICTI02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد کمالوند

دانشجوی دکتری، دانشکده مکانیک برق و کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

تولید انرژی یکی از مهم ترین الزمات هر جامعه ای می باشد باتوجه به اینکه انرژی تجدید ناپذیر رو به اتمام ویا سرعت باز تولید آن ها به کندی صورت می پذیرد از این رو باید فکر راه حلی مناسب برای تولید انرژی جایگزین و منابعی باشیم که تجدید پذیر هستند، از جمله این انرژی ها می توان ژنراتور های توربین بادی و آبی و همچنین انرژی خورشیدی را نام برد که مهم ترین منابع تولید انرژی هستند وعلاوه بر تولید انرژی خصوصیت انرژی پاک را نیز دارا می باشند بنابراین، این نوع از انرژی را می توان جایگزین مناسبی برای انرژی های تجدید ناپذیر دانست. اما در فرآیند تولید انرژی الکتریکی به واسطه این مدل از تبدیل و تولید همواره با چالش های توان تولیدی پایین و ولتاژ ضعیف در خروجی را شاهد می باشیم لذا باید به دنبال راهکاری باشیم تا پس از فرایند تولید این نوع انرژی بتوانیم آن را با توان و ولتاژ بالا در اختیار داشته باشیم. مرسوم ترین راه حل تقویت آن وافزایش توان آن می باشد از این رو در این مقاله در ابتدا به بررسی یک مدل که درآن مبدل dc-dc با استفاده از یک سوئیچ قدرت تنها برای کاربردهای فتوولتائیک پیشنهاد شده است را مورد بررسی قرار می دهیم اصل کار مبدل پیشنهادی در حالت هدایت پیوسته (CCM) در جزئیات توضیح داده شده است. یک نمونه آزمایشی آزمایشگاهی 500 وات از مبدل پیشنهادی پیاده سازی شده است. شبیه سازی و نتایج تجربی برای نشان دادن اثربخشی مبدل پیشنهادی برای دستیابی به یک نسبت تبدیل تقریبا بالاتر نسبت به مبدل قدرتمند متعارف نشان داده شده است. سپس مدل سازی مبدل DC به DC کاهنده و مبدل DC به DC افزاینده با متلب– سیمولینک انجام شده و شکل موج های ولتاژ و جریان آن ارائه می شود.

کلیدواژه ها

مبدل، dc-dc، منابع تجدید پذیر، سیستم های فتوولتائیک (PV)، ژنراتور بادی، توربین، Simulink Matlab

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.