داده کاوی مکانی توزیع رومرکز زلزله ها در ناحیه زاگرس با استفاده از روش تابع تخمین تراکم کرنل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور و بیست و یکمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO11_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدناصر هاشمی

استادیارگروه زمین شناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه دامغان

چکیده

در این تحقیق، الگوی مکانی توزیع رومرکز زلزله ها در ناحیه زاگرس با استفاده از روش تابع تخمین تراکم کرنل موردمطالعه قرار گرفته است. به این منظور، زلزله های رخ داده در ناحیه زاگرس در بازه زمانی 2017-2006 مورد تحلیل قرارگرفته و برای بازه های بزرگی مختلف زلزله ها، نقشه های تراکم کرنل برای رومرکز زلزله ها تهیه شده است. تحلیل ایننقشه ها و مقایسه آنها حکایت از آن دارد که توزیع مکانی زلزله ها در این ناحیه الگوی کاملا خوشه بندی شده را نشان میدهد و مناطق با تراکم بالای زلزله ها به خوبی با موقعیت مکانی گسل های فعال این ناحیه تطابق دارد. به علاوه، نتایجحاصله نشان می دهد که زلزله های با بزرگای بیشتر، از درجه خوشه بندی (کلاسترینگ) بیشتری برخوردارند. نتایج اینتحقیق نشان می دهد که روش های کمی داده کاوی مکانی می تواند در شناخت الگوی رخداد زلزله ها در نواحی فعالزمین ساختی، به طور قابل اعتمادی مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

تابع کرنل، تحلیل مکانی، زاگرس، الگوی مکانی، رومرکز زلزله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.