بررسی تاثیر گسل زاهدان در دگرشکلی شکنای منطقه کوله سنگی شمال زاهدان، با استفاده ازآنالیز تنش دیرینه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور و بیست و یکمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO11_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثمین صفایی

دانشجوی فوق لیسانس،دانشگاه سیستان و بلوچستان،گروه زمین شناسی،زاهدان،ایران

عبدالرضا پرتابیان

استادیار،دانشگاه سیستان و بلوچستان، گروه زمین شناسی، زاهدان، ایران

علی اصغر مریدی

استادیار،دانشگاه سیستان و بلوچستان،گروه زمین شناسی،زاهدان،ایران

چکیده

منطقه دگرشکل شده کوله سنگی در شمال زاهدان، و از لحاظ ساختاری در مرکز پهنه زمین درز سیستان واقع شده است.مطالعات ساختاری این پهنه نشانگر پیچیدگی ساختاری آن دارد که تحت تاثیر عوامل مختلف تکتونیکی ایجاد شده است.از جمله عوامل تکتونیکی در منطقه مورد مطالعه گسل زاهدان است که به طور مشخصی ساختارهای قدیمی تر را تحتتاثیر قرار داده است. با هدف بررسی تاثیر گسل زاهدان بر دگرشکلی این منطقه از روش آنالیز تنش دیرینه با استفاده ازساختارهای شکنا استفاده شد. با توجه به مطالعات صحرایی، منطقه مورد مطالعه به چهار منطقه تقسیم شد. آنالیز تنش دیرینهدر این مناطق حکایت از وجود تنش ها با جهت های متفاوت در منطقه مورد مطالعه می باشد ولی رژیم تکتونیکی غالب درمنطقه فشارشی است. در 2 قسمت A و B ، جهت فشارش شمال غرب- جنوب شرق بوده اما در ایستگاه C جهت فشارش بهصورت شمال شرق- جنوب غرب است. منطقه D برخلاف 3 منطقه دیگر رژیم تکتونیکی غالب کششی با راستای شمال-غرب جنوب شرق را نشان می دهد. روابط صحرایی نشان دهنده این است که جوانترین ساختارهای منطقه گسل های فرعی شمال غرب- جنوب شرق هستند که دیگر ساختارها را قطع کرده اند در منطقه C غالب هستند. جهت تنش دیرینه بهدست آمده از منطقه C بیشترین تطابق با تنش های امروزی حاکم بر منطقه را دارد . با توجه به اینکه این منطقه در مجاورتگسل زاهدان قرار دارد ، پیشنهاد می شود که بیشترین تاثر را از آن پذیرفته است.

کلیدواژه ها

گسل زاهدان، آنالیز تنش دیرینه، خش لغز، پهنه زمین درز سیستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.