مدلسازی وارون دوبعدی داده های گرانی سنجی ماهوارهای منطقه شرق میناب برای تشخیص برخی گسل ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور و بیست و یکمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO11_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا نصری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژیوفیزیک، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

علی نجاتی کلاته

دانشیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

امین روشندل کاهو

دانشیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

ناحیه جنوب شرق ایران به علت پیچیدگی ژیوفیزیک و زمین شناسی آن، یک منطقه چالش برانگیز برای مدلسازیزمین شناسی است. این مدل های زمین شناسی و ژیوفیزیک برای تعیین عمق، پوسته اقیانوسی و محل ناحیه فرورانش، هندسه،گسل ها و مرزهای بلوک استفاده می شود. ساختار مدل زمین شناسی مورد استفاده برای چنین ناحیه ای به شدت بر دقتمدل های ژیوفیزیکی تاثیر می گذارد. در شرق میناب بعلت وجود رخساره های فلیشی و توده های آذرین، با گسل هایزیادی مواجه هستیم. در این مطالعه ما به بررسی تطابق مدل های وارون دوبعدی گرانی با زمین شناسی گسل های شرق مینابمی پردازیم. روش مدلسازی وارون ما در این مقاله مطابق تیوری لی و اولدنبرگ است. در ابتدا داده های گرانی ماهواره ایبا استفاده از الگوریتم معکوس لی و اولدنبرگ وارون سازی شده اند. سپس با توجه به مدل ژیوفیزیکی منطقه وجود گسل هاتایید گردید. همچنین محل، عمق و هندسه گسل ها در مدل گرانی عینا تصویرشده است که قبلا تحقق نیافته بود.

کلیدواژه ها

داده های میدان پتانسیل، وارون سازی ژیوفیزیکی، گسل های ایران، منطقه میناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.