مدلسازی وارون دوبعدی داده های مغناطیس سنجی هوابرد شرق ایرانشهر جهت تعیین گسل های منطقه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور و بیست و یکمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO11_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا نصری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژیوفیزیک، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

علی نجاتی کلاته

دانشیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

امین روشندل کاهو

دانشیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

برداشت های ژیوفیزیک هوابرد، امروزه به یک روش کارآمد و سریع تبدیل کرده است. در این روش ها نواحی وسیع باسرعت قابل قبولی برداشت می شوند. به منظور شناسایی هرچه دقیق تر ساختارهای زیرسطحی نظیر شکل، عمق، گستردگی وسایر ویژگی های منبع، از مدلسازی های دو و سه بعدی استفاده می شود که ما در مقاله به مدلسازی دوبعدی داده هایمغناطیس هوابرد پرداخته ایم. وارون سازی داده های مغناطیسی گامی مهم در جهت تفسیر اطلاعات زمین شناسی است. ازطرفی اعمال قیود مرزی روی مدل های ژیوفیزیکی می تواند تا حدودی مشکل معکوس سازی داده های مغناطیسی را بهبودبخشد. با این حال، اعمال قیود در مسایل معکوس مهم است. به طور کلی داده های مغناطیسی می تواند ساختارهای نزدیکبه سطح را آشکار سازد.داده های هوابرد مغناطیس مورد استفاده در این مطالعه مربوط به شرق ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان می باشد. بهکمک الگوریتم مبنایی نرم افزار UBC_GIF دانشگاه بریتیش کلمبیا، به وارونسازی دوبعدی داده های مغناطیسی هوابرد. می پردازیم که از یک تابع هدف خاص با یکسری ضرایب وزنی پیروی میکند. پردازش این داده ها با استفاده از نرم افزار Oasis montaj،صورت می گیرد. نتایج معکوس داده های منطقه نشان میدهد که این روش میتواند مدلهایی تولید کند که به طور مناسب با واقعیات زمین شناسی و شکل گسل های منطقه سازگاری دارد.

کلیدواژه ها

مغناطیس سنجی، داده های هوابرد، وارون سازی دوبعدی، گسل های ایران، شرق ایرانشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.