بررسی زمین لرزه زرند (22 فوریه 2005) با استفاده از داده های ماهواره ای و روش RST

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور و بیست و یکمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO11_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه خلیلی

استادیار بخش علوم زمین-دانشکده علوم-دانشگاه شیراز

حسین بازیاری

کارشناس ارشد تکتونیک- بخش علوم زمین-دانشکده علوم-دانشگاه شیراز

چکیده

زمین لرزه غیرمترقبه ترین و ویرانگرترین حادثه طبیعی می باشد. تاریخچه لرزه ای ایران به خوبی نشان میدهد که هیچنقطه ای از ایران را نمی توان در مقابل زلزله مصون فرض کرد. در این پژوهش به منظور بررسی بی هنجاری های حرارتیمرتبط با زلزله 11 فوریه 1111 منطقه زرند (Mw=6.4) داده های دمای سطح زمین (Land Surface Temperature) منطقه مورد مطالعه در بازه زمانی 60 روزه (22 ژانویه تا 22 مارس سال های 2003 تا 2005) از سنجنده مودیس (آکوا) استخراج گردید. این داده ها با روش Robust Satellite Technique)RST) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده از روش اعتبار سنجی،حاکی از وجود بی هنجاری های حرارتی قبل و بعد از زلزله است. این بی هنجاری ها در 6 تا 19 روز قبل و 27 تا 28روز بعد از زلزله در منطقه مشاهده گردید. نکته جالب توجه آنکه روند بی هنجاری ها ی حرارتی مشاهده شده، همسو باخطواره های تکتونیکی منطقه بویژه گسل کوهبنان می باشد. به طور کلی نتایج این تحقیق وجود آنومالی حرارتی قبل اززلزله های مخرب را تایید کرده ونشان می دهند که روش RST به عنوان روشی مطمین برای تعیین بی هنجاری حرارتی مرتبط با زلزله می باشد.

کلیدواژه ها

زمین لرزه، بی هنجاری حرارتی، دمای سطح زمین، RST، سنجنده مودیس (اکوا)، زرند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.