اثر یک دوره تمرین در آب بر میزان S1P سرمی زنان مبتلا به سرطان پستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: NRSSPE03_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام معرفت الدین

استادیار فیزیولوژی ورزش دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

عبدالرضا کاظمی

استادیار فیزیولوژی ورزش دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

زینب بامری

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

علی دهقانی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی اثربخشی اجرای یک دوره تمرین ورزشی منظم بر میزان اسفنگوزین فسفات پلاسمایی(S1P)،در زنان مبتلا به سرطان پستان بود.روش این تحقیق، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است.از میان تمامی زنان مبتلا به سرطان پستان در شهرستان ایرانشهر،یک گروه 40 نفری انتخاب و در دو دسته شامل دسته آزمایش(20 نفر تومور- اجرای تمرین ورزشی) و دسته کنترل (20 نفر تومور-عدم اجرای تمرین ورزش) جای گرفتند.برای اجرای یک دوره تمرین ورزشی منظم،از یک پروتکل دوره ورزشی منظم که شامل حرکات کششی، نرمشی، قدرتی و تقویتی با زمان تقریبی هر جلسه 60 دقیقه برای گروه آزمایش استفاده گردید و گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند.یافته های حاصل از فرضیه های تحقیق نشان داد یک دوره تمرین ورزشی منظم، سبب افزایش میزان اسفنگوزین فسفات پلاسمایی در زنان مبتلا به سرطان پستان می شود و شدت و مدت زمان انجام تمرین ورزشی بر میزان اسفنگوزین فسفات پلاسمایی زنان مبتلا به سرطان پستان تاثیرگذار است همچنین مقدار اسفنگوزین فسفات پلاسمایی در افراد مبتلا به سرطان پستان کمتر از افراد سالم است.از این یافته ها می توان این گونه نتیجه گرفت که S1P سبب تحریک ورود سلول های اقماری به چرخه سلولی شده و دارای نقش مثبتی روی تکثیر سلول های اقماری عضلانی بوده و افزایش آن نقش درمانی برای بیماری های مختلف از جمله سرطان پستان دارد. استفاده از فعالیت بدنی به منظور افزایش لیپید مذکور در بیماران مبتلا به سرطان پستان می تواند نقش کمک درمانی داشته باشد. لذا پیشنهاد می شود زنان دارای سرطان پستان به صورت هفتگی به انجام فعالیت های ورزشی منظم بپردازند.

کلیدواژه ها

سرطان پستان، تمرین در آب، اسفنگوزین 1 فسفات، نمونه سرمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.