تدوین چارچوب برنامه عملیاتی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ویژه شهرداری ها ( مطالعه موردی شهرداری قم )

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE با رویکرد تاب آوری شریان های حیاتی و ایمنی صنعتی
  • کد COI اختصاصی: DMHSE05_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی برزویی خواه فومنی

کارشناس مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری قم

علی اکبر رحیمی

مدیر مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری قم

مهدیه خراسانی زاده

کارشناس مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری قم

رضا شکاری

کارشناس مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری قم

چکیده

تجربه وقوع بلایای طبیعی در کشور ما مانند زلزله های بم، هریس و ورزقان، ازگله کرمانشاه و ... نشان داده است عدم آگاهی افراد و دستگاه های امدادی و خدماتی از وظایف و اولویت بندی اقدامات موجب تداخل درانجام وظایف، افزایش زمان و فرآیند های امداد رسانی ، تامین و توزیع نامتوازن مایجتاج و در نهایت موجب ایجاد نارضایتی های عمومی می گردد. از این رو تعیین نقش، جایگاه، زمان و نحوه اقدام افراد و سازمان ها درقبل، حین و پس از وقوع حوادث و بلایا همواره به عنوان یکی از دغدغه های اصلی مدیریت بحران در کشور ما تبدیل شده است. در همین راستا مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری قم تلاش نموده است ضمن بررسی برنامه ها و چارچوب های عملیاتی داخلی و بین المللی تدوین شده در حوزه ایمنی و مدیریت بحران، چارچوب بومی برنامه عملیاتی شهرداری ها در حوزه مدیریت بحران را در حدود وظایف و اختیارات قانونی محوله به شهرداری ها در قوانین، مقررات و دستورالعمل های ابلاغی سازمان مدیریت بحران کشور تدوین نماید. از این رو در این تحقیق برنامه عملیاتی ستاد مدیریت بحران شهرداری مناطق هشتگانه شهر قم در سه مرحله قبل، حین و پس از وقوع رخداد ارایه می گردد.

کلیدواژه ها

برنامه عملیاتی، ستاد مدیریت بحران شهرداری قم، نقش و جایگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.