بررسی میدانی از وضعیت ایمنی در کارگاه های ساختمانی (مطالعه موردی استان خوزستان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE با رویکرد تاب آوری شریان های حیاتی و ایمنی صنعتی
  • کد COI اختصاصی: DMHSE05_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمودرضا گلشن

عضو هیات علمی دپارتمان مهندسی عمران و معماری دانشکده فنی و مهندسی شهید باهنر، دانشگاه فنی و حرفه ای فارس، ایران

امیررضا مرادی سروستانی

عضو هیات علمی دپارتمان مهندسی عمران و معماری دانشکده فنی و مهندسی شهید باهنر، دانشگاه فنی و حرفه ای فارس، ایران

مرتضی شریفی

عضو هیات علمی دپارتمان مهندسی عمران و معماری دانشکده فنی و مهندسی شهید باهنر، دانشگاه فنی و حرفه ای فارس، ایران

علی گرامی

دانشجوی کارشناسی مهندسی اجرایی عمران، دانشکده فنی و مهندسی شهید باهنر، دانشگاه فنی و حرفه ای فارس، ایران

چکیده

عملیات ساخت و ساز پتانسیل ایجاد خطرات جانی برای کارگران و صدمات مالی برای اشخاص حقیقی یا حقوقی چون کارفرما، ناظر، مجری را به همراه دارد. بدلیل شرایط ایجاب کننده محیط کار در صنعت ساخت و ساز، بسیاری ازخطرات بالقوه، سلامت کارکنان و اشخاص ثالث خارج ازسایت را تهدید می کند. به همین دلیل خوشبختانه موضوع ایمنی یکی ازعلایق مشترک و یکی از حوزه های غیر قابل بحث و جدل و قابل درک بین کارفرما و کارکنان می باشد. ایمنی عبارتست از علم و هنر پیشگیری از حوادث و ایجاد شرایط ایمن فیزیکی و روانی درمحیط کار. حوادث اغلب زمانی رخ می دهند که در فرایند انجام کارها، ریسکهای مخاطرات، مورد تجزیه و تحلیل یا ارزیابی قرار نگیرند و یا در شرایطی که مخاطرات و تداخل بین فعالیت های کاری، قابل پیش بینی و تشخیص نباشند، امکان رخ دادن آنها نیز وجود دارد. این پژوهش کاربردی از نوع مطالعات مشاهده ای- میدانی می باشد. با تجزیه و تحلیل و بررسی آیین نامه ها، دستورالعمل های ایمنی و بررسی حوادث و گزارشات سازمان های امدادی، پرسشنامه ای طرح شده که متشکل از 10 سوال می باشد و بر مبنای این پرسشنامه 200 ساختمان مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله سعی شده است که موارد کلی و مهمی که میبایست در درجه اول مورد توجه کارفرمایان و عوامل اجرایی قرار گیرد مورد بررسی واقع شود؛ و میزان رعایت و عدم رعایت این ضوابط بر اساس آمار مشخص گردد.

کلیدواژه ها

ایمنی، ایمنی کارگاه، ایمنی ساختمان، خوزستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.