ارزیابی فنی و اقتصادی استفاده از انرژی باد در ایران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: کنفرانس و نمایشگاه بهینه سازی انرژی
  • کد COI اختصاصی: EMX2010_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد حوری جعفری

موسسه مطالعات بین المللی انرژی, گروه مدیریت انرژی

احسان هاشمی

شرکت ناموران, بخش مهندسی مکانیک

آرزو حبیبی

سمپاد

فرشته پوراسماعیل

سمپاد

چکیده

سهم و جایگاه انرژی های تجدیدپذیر در تامین انرژی مورد نیاز جهان بسیار رو به افزایش است . ضرورت این مسئله در پایان پذیر بودن منابع فسیلی، همین طور آلودگی زیست محیطی ناشی از استفاده از سوخت های فسیلی نمایان می شود.در حال حاضر در جهان هزینه سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدیدپذ یررو به کاهش است. کاهش هزینه بهره برداری از انرژی باد بسیار چشم گیر است. گرچه انرژی باد هنوز کمتراز ١% از انرژی مورد نیاز جهان را تامین م یکند، ولیکن روند رو به رشد استفاده از آن بسیار قابل توجه است. مطالعات و بررسی های صورت گرفته در رابطه با هزینه تولید انرژی الکتریکی از منابع مختلف انرژی بیانگر آن است که بهره برداری از انرژی باد از صرفه اقتصادی مطلوبی برخوردار است. در این مقاله پس از بیان مقدم های از روند رو به رشد اقتصادی انرژیهای تجدیدپذیر به خصوص انرژی باد ،با استفاده از محاسبات اقتصاد مهندسی در بخش انرژی، مقایسه قیمت تمام شده برق نیروگا ههای سوخت فسیلی با نیروگاه های برق بادی نشان داده شده است. در پایان نیز یک ارزیا بی کل ی از نتایج محاسبات صورت گرفته، ارائه شده است. نتایج این تحلیل اقتصادی نشان میدهد که حتی بر اساس قیمتهای پا یین داخلی سوخت باز هم نیروگاههای بادی قابل رقابت با نیروگاه های حرارتی رایج در کشور میباشند . مثلا برای فاکتور ظرفیت ٠.٣ هزینه تولید برق با درنظر گرفتن هزینه آلاینده ها برای نیروگاه های گازی، بخاری ٤٢٧ و ٤٨٥ ریال بر کیلووات ساعت میباشد. بدیهی است که اگر قیمت ، و بادی به ترتیب برابر با ٣٩١ سوخت های فسیلی در کشور واقعی گردد، نیروگاه های برق بادی توجیه پذیری اقتصادی بسیار بیشتر ی در مقایسه با نیروگا ههای گازی و حرارتی (بخاری) با سوخت فسیلی پیدا خواهند نمود.

کلیدواژه ها

نیروگاه های برق بادی، سوخت فسیل ی، هزینه تولید برق، انرژ ی ها ی تجدیدپذیر ،توربین های بادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.