بررسی آگاهی مدیران ارشد بیمارستان های استان اردبیل در مورد پدافند غیرعامل در سال 1394

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا
  • کد COI اختصاصی: ICHED08_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر قاسمیان

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

سید مهری جوادی

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، دانشکده پرستاری مامایی

سیدمجتبی حسینی

دانشکده مدیریت و علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی تهران

مهرنوش جعفری

دانشکده مدیریت و علوم اجتماعی دانشگاه آزاد تهران

چکیده

زمینه و هدف: از آنجایی که تهدیدات دایمی بر علیه کشور ما وجود دارد احتمال بروز تهاجم چه آشکار و چه مخفیانه را نباید در برنامه-ریزی ها فراموش نمود بلکه باید در عادی ترین شرایط نیز با این دیدگاه تمام سیاست های کشور را برنامه-ریزی، مدیریت و اجرا نمود. به دلیل اهمیت نظام سلامت و مستثی نبودن آن در بحث تهاجم، باید با آمادگی و منطبق با انواع تهدیدات مدیریت شود.هدف بررسی آگاهی مدیران ارشد بیمارستانها ی استان اردبیل در مورد پدافند عیرعامل می باشد.روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است که بر روی 45 نفر از مدیران ارشد بیمارست های استان اردبیل انجام شده است. روش نمونه گیری سرشماری بود. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که تجزیه و تحلیل آن با استفاده از نرم افزار SPSS23 انجام گرفت یافته ها: بیشتر نمونه های مورد مطالعه در محدودهی سنی 36-40 مذکر بودند. میانگین سابقه مدیریت 5/2 سال بود. سطح آگاهی مدیران در رابطه با کلیات پدافند غیر عامل، معیارهای الویت-بندی مراکز درمانی و معیارهای کاهش آسیب پذیری نیروی انسانی متوسط و در رابطه با اصول پدافند غیرعامل ضیف بود. سطح آگاهی مدیران در چهار حیطه مذکور با هیچ کدام از مشخصات دموگرافیکی رابطه آماری معناداری نداشت.نتیجه گیری: آگاهی مدیران ارشد بیمارستان های استان اردبیل بعنوان یک استان مرزی، در سطح مطلوب نیست و این می تواند نشان دهنده عدم آموزش های لازم در این حیطه باشد.با توجه به تاثیر مدیران ارشد در ارتقاء سطح آگاهی پرسنل بهتر است آموزش از سطح مدیران و متخصصین شروع گردد و به تدریج به سایر پرسنل توسعه یابد. از طرفی رابطه مستقیمی بین آگاهی مدیران و مردم و کاهش آسیب-ها در کنار تقویت زیر ساخت ها وجود دارد.

کلیدواژه ها

پدافند غیرعامل، بیمارستان، مدیران ارشد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.