تعیین تنش عمودی در خاک تحت تاثیر عبور چرخ ماشین های راهسازی (آفرود)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش قیر و آسفالت ایران
  • کد COI اختصاصی: CAAM10_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 674
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر مردانی

کارشناس فنی ، موسسه علی بن ابیطالب (ع) – پروژه راه آهن سریع السیر تهران – قم – اصفهان

چکیده

در این تحقیق به بررسی اثر برخی پارامترهای چرخ و بارگذاری بر تنش های به وجود آمده در خاک و در شرایط انباره خاک پرداخته شده است. آزمایشات با استفاده از یک آزمون گر تک چرخ به انجام رسید. نتایج حاکی از آن بود که افزایش سرعت پیشروی تا مقدار 1.2 متر بر ثانیه تنش عمودی وارده به خاک را نسبت به سرعت های 0.4 و 0.8 متر بر ثانیهافزایش می دهد. همچنین همان طور که انتظار میرفت با افزایش عمق، انتشار تنش در خاک افزایش یافته و تنش کمتری در عمق ثبت می گردید. همچنین درلایه تماسی چرخ و خاک با افزایش لغزش تراکم سطحی و تنش مماسی افزایش پیدا کرد. نتایج تجزیه آماری بدست آمده از بررسی مقایسات میانگین صورت گرفته برای اثر لغزش بر روی تنش های اندازه گیریشده در عمق خاک حاکی از این مطلب است که سطح لغزش 17 درصد نسبت به دو سطح دیگر ( 8 و 12 درصد) دارای اختلاف معنی داری می باشد. همچنین مقدار تنش در مرز مشترک تایر و خاک در همه حالات متاثر از سرعت پیشروی بوده به طوری که با افزایش سرعت و حضور نیروهای شتابی ناشی از حرکت چرخ و حامل تا میزان 1 متر بر ثانیه، روند روبه رشد داشته و پس از آن روند کاهشی را نشان می دهد. با افزایش سرعت با توجه به افزایش نیروهای دینامیکی و شتابی ناشی از بارگذاری استاتیکی بالای چرخ از یک سو و نیز تشدید اثر ناهمواری های احتمالی مسیر داده برداری، تنش ثبت شده در عمق 10 سانتی متری افزایش یافته است. با افزایش عمق و انتشار تنش در خاک، تنش عمودی ثبت شدهکاهش می یابد. همچنین با ثابت نگه داشتن سایر پارامترها در محدوده آزمایشات، مشاهده شد که با افزایش بار عمودی تا محدوده 3 کیلو نیوتن بیشترین اثر رد تایر و ناهمواری های سطحی در خاک در این محدوده به وقوع می پیوندد که پس از آن با افزایش سرعت، روند نزولی در مقدار دامنه پروفیل اثر ردتایر مشاهده شده است.

کلیدواژه ها

چرخ، تنش در خاک، ماشین های برون جادهای، انباره خاک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.