بررسی آزمایشگاهی حلالیت مخلوط های آسفالتی در برابر سوخت نفتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش قیر و آسفالت ایران
  • کد COI اختصاصی: CAAM10_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 775
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا صاحب الزمانی

مدیر کنترل کیفیت شرکت کندوانپارس، دانشجوی دکتری راه و ترابری دانشکده فنی دانشگاه تهران

نادر محمودی نیا

کارشناس ارشد عمران مهندسی راه و ترابری

شیما رزم پوش

کارشناس فنی شرکت کندوان پارس

حسین روزی خوار

سرپرست آزمایشگاه کنترل کیفیت شرکت کندوان پارس

چکیده

قرارگیری آسفالت در معرض سوخت و روغن های نفتی دلیل اصلی اضمحلال زود هنگام روسازی در فرودگاه ها، ایستگاه های سوخت گیری، پارکینگ ها و مناطق صنعتی است. در گذشته از قطران ذغال سنگ برای مقاوم سازی رویه آسفالتی در برابر مواد حلال استفاده می شد. لیکن این ماده سرطان زا بوده و در طبیعت تجزیه ناپذیر و نیز آلاینده محیط زیست است. امروزه مواد جایگزین جهت افزایش مقاومت آسفالت در برابر حلال های نفتی وجود دارد. تحقیقات نشان داده است که حلالیت قیر در حلال های نفتی با افزودن برخی مواد پلیمری کاهش می یابد. در این پژوهش دو نوع مخلوط آسفالتی با اندازه سنگدانه ای متفاوت در دو حالت بدون افزودنی و اصلاح شده با گرانول پلیمری خشک، تهیه شده و با انجام دو آزمایش متفاوت حلالیت در سوخت مورد ارزیابی قرار گرفت. یک آزمایش مقاومت در برابر سوخت مطابق روش استاندارد ENI2697-43 انجام پذیرفت. یک روش آزمایش حلالیت ماستیک قیری در سوخت نیز معرفی شده و در مقایسه با روش استاندارد اروپایی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افت وزنی نمونه های آسفالتی اصلاح شده پلیمری قرار گرفته در معرض سوخت چندین برابر کمتر از نمونه های شاهد تهیه شده با قیر خالص است. همچنین افزودنی گرانول پلیمری مقاومت آسفالت را در برابر حلالیت در سوخت بنزین افزایش داده و از وقوع خرابی های زودهنگام در محل ها و معابری که نشت و ریزش مشتقات نفتی در آنجا رایج است، پیشگیری می کند.

کلیدواژه ها

آسفالت گرم، ماستیک قیری، گرانول پلیمری، سوخت نفتی، حلالیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.