تجزیه پروتیوم برگ یونجه اکوتیپ بمی تحت تنش شوری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF06_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا دهقانیان

دانشجوی ارشد رشته بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

علی بنده حق

دانشیارگروه به نژادی و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

عادل دباغ محمدی نسب

استاد گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

تنش شوری یکی از مهم ترین تنش های محیطی است که همه ساله کشت گیاهان زراعی را در مناطق وسیعی از کشور تحت تاثیر قرار می دهد. به منظور بررسی پروتیین های دخیل در پاسخ به تنش شوری برگ اکوتیپ یونجه بمی بر مبنای الگوی الکتروفورز دو بعدی، آزمایشی با دو تیمار ( صفر و 200 میلی مولار کلرید سدیم) و شش تکرار (در قالب نقشه آزمایشی طرح بلوک های کامل تصادفی) تحت سیستم کشت هیدروپونیک در گلخانه دانشگاه تبریز اجرا شد. به منظور استخراج پروتیین بافت برگ از روش TCA- acetone استفاده شد. جهت تفکیک پروتیین ها از Isoelectric focusing برای بعد اول و از روش SDS- PAGE برای بعد دوم استفاده شد. ژل ها با آبی کوماسی رنگ آمیزی شدند و پس از رنگ بری اسکن شده و توسط نرم افزار PD-Quest مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که 14 لکه تکرار پذیر تحت تنش شوری تغییر بیان داشتند طوری که، پنج لکه پروتیینی کاهش بیان و 9 لکه پروتیینی افزایش بیان نشان دادند. شناسایی احتمالی پروتیین ها با توجه به دو مشخصه نقطه ایزوالکتریک و وزن ملکولی تقریبی انجام شد. پروتیین های شناسایی شده جزء پروتیین های دخیل در سیستم دفاعی (پروتیین های درگیر در بیوسنتز لیگینین و پروتیین های درگیر در دفاع میکروبی و کلروپلاستی)، تنظیم کننده (تنظیم ساکارز، تنظیم بیان ژن)، مسیرهای متابولیسم انرژی، پروتیین های تثبیت کننده نیتروژن و کانالی بودند. همه پروتیین های تنظیم کننده دارای افزایش بیان بوده و بیشترین میزان افزایش بیان نیز در این گروه مشاهده شد. دو پروتیین درگیر در متابولیسم انرژی، Uracil phosphoribosyl transferase lastic و β-hydroxyisobutyryl-CoA hydrolase 1 افزایش بیان داشتند، که شاید در جهت حفظ رشد یونجه تحت تنش شوری باشد

کلیدواژه ها

الکتروفورز دوبعدی، پروتیین های دفاعی، تنش غیر زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.