ارزیابی اثر نیروگاه بادی و سیستم های ذخیره ساز انرژی بر قابلیت اطمینان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش بین المللی انرژی
  • کد COI اختصاصی: IEC12_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 688
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین اکرامی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد فردوس

محمود صدوقی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد فردوس

رسول کشفی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد

چکیده

پیشرفت اخیر در حوزه فناوری منابع تجدید پذیر به همراه افزایش تقاضا و نیاز به انرژی پاک و ارزان باعث گرایش روزافزون به تولید پراکنده شده است. با توجه به مزایای متعدد انرژی بادی همانند دسترسپذیری زیاد، سهولت استحصال، مکانیسم ساده و ... توجه ویژه به این نوع انرژی تجدید پذیر شده که منجر به نفوذ بیشتر این منابع در ساختار تولید سیستم قدرت گردیده است. لذا در این مقاله به ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم قدرت در حضور منابع تولید بادی پرداخته شده است. اما به دلیل وجود نوسانات تصادفی در سرعت وزش باد، توان خروجی توربین های بادی دارای نوسان خواهند بود؛ درنتیجه، برای کاهش نوسانات توان و بهبود شاخص های قابلیت اطمینان، استفاده از منابع ذخیره سازی انرژی پیشنهاد شده است. برای تخمین سرعت باد، از روش سری زمانی (Auto Regressive Moving Average) ARMA و برای ذخیره سازی انرژی تولیدی مازاد، از باتری استفاده شده است. همچنین برای ارزیابی قابلیت اطمینان دو شاخص Loss of LOLE Load Expectation و (Loss of Energy Expectation) LOEE پیشنهاد شده که به دلیل وابستگی سرعت باد و وضعیت باتری در هر سطح به سطح قبلی، از روش مونتکارلو ترتیبی برای محاسبه آنها استفاده شده است. نهایتا با انجام شبیه سازی و پیاده سازی روش فوق بر یک سیستم نمونه و با استفاده از نتایج عددی به دست آمده، تاثیر به کارگیری منابعتولید بادی به همراه باتری بر افزایش قابلیت اطمینان سیستم قدرت اثبات شده است.

کلیدواژه ها

سیستم ذخیره ساز انرژی - قابلیت اطمینان سیستم قدرت - مونتکارلو ترتیبی - نیروگاه بادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.