تاثیر سخت کننده های قطری فولادی و FRP در دیوار برشی فولادی بر تسلیم شدگی ستون های اطراف قاب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM01_0304
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود سراجی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، مهندسی عمران گرایش سازه

رضا بارگاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، مهندسی عمران گرایش سازه

چکیده

یکی از انواع سیستم های باربر جانبی، دیوار برشی فولاد است و وظیفه ی اصلی آن تحمل نیروهای جانبی زلزله و باد در ساختمان هاست. مزایای گسترده از جمله سختی، مقاومت و شکل پذیری بالا، خصوصیات هیسترزیس پایدار و ظرفیت بالای جذب انرژی پلاستیک موجب استفاده گسترده این نوع از سیستم های سازه ای شده است. در پژوهش حاضر با توجه به اهمیت پایداری ستون ها بر رفتار کل سازه تاثیر تقویت دیوار برشی فولادی با استفاده از سخت کننده های قطری فولادی و FRP بر تسلیم ستون های اطراف قاب بررسی می گردد. به منظور شناخت رفتار کلی دیواربرشی فولادی در این پژوهش چهار نمونه دیوار برشی فولادی در نرم افزار ABAQUS مدل سازی شد. نمونه ها به صورت یک دیواربرشی یک طبقه با تیر و ستون های مرزی بود. حالت اول دیوار برشی بدون استفاده از سخت کننده می باشد که مدل مرجع است و در سه نمونه دیگر دیوار برشی فولادی با سخت کننده قطری فولادی و FRP تقویت شده است. مدل ها تحت بارگذاری قرار می گیرند و با مدل مرجع (دیوار برشی بدون سخت کننده) مقایسه می گردد. با توجه به نتایج به دست آمده اضافه کردن سخت کننده باعث بهبود رفتار دیوار برشی شده و سبب افزایش ظرفیت باربری جانبی و جذب انرژی سازه می گردد. میزان افزایش طرفیت باربری جانبی در سخت کننده فولادی عمود بر ورق بیشتر از سایر مدل ها می باشد علاوه بر این استفاده از سخت کننده در دیواربرشی باعث کاهش تمرکز تنش در المان های مرزی و توزیع یکنواخت تر تنش می شود. با مقایسه ی مدل ها مشاهده شد در مدل SST نیروی کمتری را تیر و ستون تحمل می کند این در حالی می باشد که تنش های بزرگتری در سخت کننده ها به وجود می آید.

کلیدواژه ها

دیواربرشی فولادی، سخت کننده قطری، FRP، مدل اجزای محدود، تسلیم شدگی ستون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.