جایگاه حقوق اساسی بانوان در راستای مشارکت سیاسی آنان، با نگاهی به زمینه ها، موانع و راکارهای توسعه سیاسی این مسیله در قوانین جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی پیشگامان پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: KPIP12_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد حیدریان دولت آبادی

کارشناسی گروه حقوق دانشگاه اصفهان

چکیده

مشارکت سیاسی به عنوان یکی از معیارهای سنجش میزان توسعه یافتگی سیاسی جوامع در سطوح مختلف همواره از سوی پژوهشگران متعددی مورد بررسی قرار گرفته است چنانچه در راستای کارآمد کرن نظام اجتماعی و سیاسی امری مقبول است. روح قوانین جمهوری اسلامی ایران به ویژه قانون اساسی براساس مبانی اسلامی خود به حقوق طبیعی زنان و حق مشارکت سیاسی اجتماعی آنان نگاهی متفاوت داشته، آنان را به رسمیت شناخته و قوای حاکم را بر بسترسازی مقتضی برای نیل به آن موظف کرده است. به رغم وجود بسترهای قانونی برای مشارکت سیاسی بانوان، در عمل پاره ای از محدودیت های ساختاری بر سر راه این مشارکت وجود دارد. چنان که سهم اندک زنان جامعه ما در عرصه سیاسی به ویژه در سطح نخبگان و مناصب عالی سیاسی موید این نکته می باشد هرچند این پژوهش بر مبنای شیوه اسنادی نه پژوهش میدانی تنظیم شده است. اما به منظور غنای مطلب تلاش شده است در تشریح نظرات از یافته های پژوهشی سایر محققان نیز استفاده گردد. در پایان نگارنده ضمن بیان ظرفیت های قوانین جاری ج.ا.ا به بیان راهکارهایی در جهت رفع موانع مشارکت بانوان به عنوان نیمی از جامعه مدنی می پردازد.

کلیدواژه ها

زنان، مشارکت سیاسی، توسعه سیاسی، حقوق اساسی، جمهوری اسلامی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.