بررسى حروف الفباى فارسى در الفبا آموزهاى کودکان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مبانی نظری هنرهای تجسمی ایران با رویکردهای نوین بصری در نوشتار
  • کد COI اختصاصی: TBVISUAL05_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3860
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم اسلام دوست

کارشناس ارشد ارتباط تصویری، مدرس موسسه آموزش عالی رسام و دانشگاه علم و فرهنگ تهران

هانیه شیخی نارانی

کارشناسی ارشد ارتباط تصویری و دکترای باستان شناسی (دوران اسلامی)، استادیار، مدرس دانشگاه هنرو معماری تهران، علوم و تحقیقات تهران، موسسه آموزش عالی رسام

زهره سیرجانی

کارشناس ارتباط تصویری

چکیده

یادگیرى مفاهیم به کودک کمک مى کند که اشیاء را بشناسند و جهان پیرامون خود را درک کنند. از هنگامى که کودک با زبان نوشتارى در دنیاى پیرامون خود برخورد مى کند فرآیند یادگیرى خواندن آغاز مى شود. یادگیرى خواندن به همان دلیلى آغاز مى شود که کودک حرف زدن را یاد مى گیرد. کودکان از دو سالگى قادر به یادگیرى الفبا هستند. کودکان را مى توان از طریق بازى با الفبا آشنا کرد که سبب خستگى و بى حوصلگى در آنها نشود. استفاده از آموزه هاى تصویرى نقش مهمى در آموزش به کودکان دارد. روش لوباخ یکى از روش هایى است که در آموزش الفبا به کار گرفته مى شود که در حقیقت نوعى روش ترکیبى است که همزمان از روش تحلیلى و ترکیبى استفاده مى کند و شکل هر حرف به نحوى با تصویر شى خاص که نامش با حروف مورد نظر آغاز مى شود منطبق مى شود و به کودک در یادگیرى حروف و کلمات کمک مى کند. تصاویرى که براى این روش از آموزش باید استفاده شود، تصاویرى است که کودک در زندگى روزمره با آنها سروکار دارد واین تصاویر براى کودک آشنا هستند. در پژوهش حاضر به بررسى حروف الفباى فارسى در سه الفبا آموز تدوین شده، پرداخته و معایب و محاسن آن را مورد بررسى قرار گرفته است. براساس بررسى هاى موجود برخى از حروف الفبا علاوه بر ساختار عمودى و افقى داراى ساختارى مورب نیز هستند که این خصوصیت سبب مى شود که حروف، بیشتر قابلیت تصویرى شدن را داشته باشند. همچنین برخى از حروف به دلیل ساختار و تعداد محدود کلمات آشنا براى کودک که با آن حرف شروع مى شود سبب مى شود که حروف قابلیت تصویرى شدن کمترى را داشته باشد. روش استفاده شده در این پژوهش توصیفى تحلیلى و براساسمطالعات کتابخانه اى و مشاهدات دیدارى مى باشد.

کلیدواژه ها

کودک، آموزش، حروف، الفبای فارسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.