مطالعه تطبیقی رویکرد مالی رفتاری مالی استاندارد در انتخاب پرتفوی بهینه؛ در دوران رونق رکود بازار سرمایه ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حسابداری-مدیریت و اقتصاد با رویکرد اشتغال پایدار و نقش آن در رشد صنعت
  • کد COI اختصاصی: AMEM02_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 442
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام گودرزی

گروه مدیریت وحسابداری،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد ،بروجرد،ایران

داریوش جاوید

گروه مدیریت وحسابداری،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد ،بروجرد،ایران

چکیده

در مدل مالی استاندارد که توسط مارکویتز ارایه شد، اصل اساس فعالیت اقتصادی، بر رفتار عقلاییسرمایه گذاران استوار است. با پیدایش شاخه ای به نام مالی رفتاری که بر اساس نتایج حاصل از کارهای کاهنمنو تورسکی به وجود آمد، نقش روانشناسی سرمایه گذاران خلاف قاعده های ناشی از عملکرد روانی اجتماعیسرمایه گذاران نیز وارد حوزه های مربوط به علوم اقتصادی مالی گردید. طبق نظریه های مالی رفتاری، رفتارمالی سرمایه گذاران در دوره های مختلف بازار، همواره عقلایی نبوده با خلاف قاعده هایی نیز همراه خواهد بود.یکی از این خلاف قاعده ها رفتار جمعی یا توده ای است. در پژوهش حاضر، با عنایت به اهمیت لزوم بررسی رفتارگروهی در دوران رونق رکود بازار با توجه به شواهد اولیه بروز این نوع رفتارها در بازار بورس اوراق بهادارتهران به بررسی رفتار گروهی سرمایه گذاران در بازه سالهای 1388 تا 1393 از دو منظر مالی استاندارد مالیرفتاری می پردازد، در این پژوهش رفتار جمعی سرمایه گذاران در بازار بورس اوراق بهادار تهران با در نظرگرفتن دو شاخص اصلی ریسک بازده، جهت تشکیل پرتفوی بهینه سرمایه گذاری بررسی با هم مقایسهمی گردد. نتایج بدست آمده بیانگر اینست که بازده مورد انتظار در پرتفوی انتخابی بر اساس مدل رفتاری نسبتبه بازده مورد انتظار در پرتفوی انتخابی بر اساس مدل مارکویتز در دوران رونق رکود بیشتر می باشد. همچنینریسک مورد انتظار در پرتفوی انتخابی بر اساس مدل رفتاری نسبت به ریسک مورد انتظار در پرتفوی انتخابی براساس مدل مارکویتز در دوران رونق رکود کمتر می باشد. بر این اساس میتوان به طور کلی بیان نمود کهسرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار تهران غالبا از استقلال عمل در اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری برخوردارنبوده تبعیت از تصمیمات دیگران را به اتخاذ رویکرد مستقل ترجیح می دهند که به معنی تایید پدیده رفتارجمعی در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.

کلیدواژه ها

پرتفوی بهینه، مالی استاندارد، مالی رفتاری، رگرسیون، دوران رونق رکود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.