مدیریت بازسازی چارچوب ارتباطی بانک مرکزی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و چهارمین کنفرانس سالانه سیاست‌های پولی و ارزی
  • کد COI اختصاصی: ACMFEP24_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم همتی

کارشناس ارشد پژوهشی، گروه پولی ارزی، پژوهشکده پولی بانکی

چکیده

سیاست ارتباطی بانک مرکزی را می توان به صورت ارایه اطلاعات از سوی بانک مرکزی به عموم در رابطه با اهداف خط مشی سیاست پولی، چشم انداز اقتصاد کلان سیاست های آینده تعریف کرد. تا قبل از دهه 1990، باور بانک های مرکزی این بود که باید پنهان کاری نمایند. در محافل بانک مرکزی اعتقاد بر این بود که سیاستگذاران پولی باید در حداقل ممکن در ابهام سخن گویند. در دو دهه گذشته، اطلاع رسانی به رکن مهمی از چارچوب سیاستگذاری پولی تبدیل شده است به نحوی که اهمیت آن روز به روز در حال افزایش است. در حال حاضر این اجماع میان اقتصاددانان پولی وجود دارد که اطلاع رسانی مناسب در رابطه با اقدامات سیاست های بانک مرکزی، در کاهش نااطمینانی که کارگزاران اقتصادی با آن مواجه هستند ضروری است. در بیانی دیگر، شیرازه سیاست پولی هنر مدیریت انتظارات است. در دوره های اوج عدم قطعیت نااطمینانی، استراتژی های ارتباطی بانک مرکزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا در این دوره ها، دریافت اطلاعات شفاف در رابطه با وضعیت اقتصاد منطق تصمیمات سیاست پولی، برای عموم مردم خصوصا فعالان بازارهای مالی مهم حیاتی است. در وضعیت فعلی اقتصاد ایران وجود درجه بالایی از نا اطمینانی به دلیل تحریم ها، چارچوب ارتباطی مناسب برای بانک مرکزی اهمیت دوچندان می یابد. نگارش این گزارش براساس تشخیص این واقعیت است که سیاست ارتباطی موثر در دوره های اوج عدم قطعیت می تواند اعتماد اطمینان را به فعالان بازارهای مالی بازگرداند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.