نقش تعامل فرا اجتماعی با افراد مشهور در پیش بینی پرستش افراد مشهور در دانشجویان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره، تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: ICPCE02_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شباهنگ

دانشجو کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده روانشناسی علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

محمد علی بشارت

استاد تمام گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

بنیامین مختاری چیرانی

کارشناسی روانشناسی عمومی، دانشکده ادبیات علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

تعاملات فرا اجتماعی به عنوان درآمیختگی با افراد مشهور در پی مشاهده مداوم افراد مشهور چه واقعی چه خیالی، میتواند عاملی تاثیرگذار در پرستش افراد مشهور باشد. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تعاملات فرا اجتماعی با افراد مشهور در پیش بینی پرستش افراد مشهور صورت گرفته است. طرح پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه گیلان در سال 1397 بودند که از این بین 88 دانشجو خانم آقا 44 دانشجو خانم 44 دانشجو آقا با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب گردیدند. پس از نمونه گیری، مقیاس تعامل فرا اجتماعی با فرد مشهور بوکارنی براون، 2007 مقیاس نگرش نسبت به افراد مشهور مککاتچیون، لانگ هوران، (2002 به شرکت کنندگان ارایه شد. در انتها، تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون رگرسیون همزمان انجام گرفت. نتایج نشان دادند، تعامل فرا اجتماعی با پرستش افراد مشهور (r=0/71) زیرمقیاس های آن متشکل از سرگرمی اجتماعی (r=0/62)، اشتیاق-شخصی (r=0/67) مرزی بیمارگونه (r=0/72 همبستگی مثبت دارند. همچنین تعامل فرا اجتماعی به صورت معناداری قادر به پیش بینی پرستش افراد مشهور است .(p> 0/01) بنابراین تعامل فرا اجتماعی عاملی بسیار برجسته تاثیرگذار در پرستش افراد مشهور میباشد که شناخت مشخص تر پرستش افراد مشهور طراحی مداخلات کارآمدتر برای کاهش پرستش افراد مشهور تسهیل میکند

کلیدواژه ها

پرستش افراد مشهور، تعامل فرا اجتماعی با افراد مشهور، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.