روشی ساده جهت تعیین ضرایب اصلاح اثر سایه در تصاویر ماهواره ای لندست (مطالعه موردی: مزارع گندم)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سیزدهمین سمپوزیوم بین المللی پیشرفت های علوم و تکنولوژی:سرزمین پایدار،مهندسی عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCESDR05_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه بستانی

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور، موسسه آموزش عالی خاوران

محمدرضا مباشری

استاد مهندسی سنجش ازدور، آزمایشکاه سنجش ازدور خاوران، موسسه آموزش عالی خاوران، مشهد، ایران.

چکیده

تشخیص سایه حذف آن در تصاویر ماهوارهای از اهمیت بالایی برخوردار است. سایه بخش مهمی از تصاویر سنجش ازدور به ویژه برای پوشش گیاهی را تشکیل می دهد. نور در برگ منعکس شده، عبور کرده یا جذب می شود. وجود سایه بر روی طیف بازتابندگی تاثیر می گذارد کسب اطلاعات طیفی صحیح را مشکل می سازد. برای بررسی میزان تاثیر سایه از مجموعه داده های لندست داده های آزمایشگاهی برگ گندم استفاده شده است. در این پژوهش هدف برآورد ضریب تصحیح سایه اعمال آن بر طیف بازتابندگیماهواره ای است. براین اعتقادیم که میتوان با برقراری رابطه بین مقادیر بازتابندگی خیمه گیاهی مقادیر اندازه گیری شده از قسمت های مختلف سایه، ضریب تصحیح سایه را به دست آورد. جهت انجام این پژوهش محاسبات روی نمونه آزمایشگاهی انجام شده سپس نتایج را روی طیف به دست آمده از برگ گیاه گندم اعمال شده است. در این تحقیق ابتدا تصویر دیجیتال برگ هصورت نظارت نشده به هفت کلاس طبقه بندی گردید. سپس مقادیر بازتابندگی را جایگزین مقادیر به هفت کلاس طبقه بندی گردید. سپس مقادیر بازتابندگی را جایگزین مقادیر DN آن کلاس کرده با انجام یک سری محاسبات روی طیف بازتابندگی برگ، اثر سایه حذف گردید. ملاحظه می شود که شاخصهای مستخرج از طیف اصلاح شده دارای رفتار بهتری نسبت به طیف سایه دار می باشد. نتایج، عملکرد خوب ضرایب به دست آمده را تایید کردند.

کلیدواژه ها

سایه، برگ گیاه گندم، بازتابندگی طیفی، لندست، سنجش ازدور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.