بررسی تاثیر دارچین بر رشد باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بیفیدوباکتریوم بیفیدم در شیرموز پروبیوتیکی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC16_1362
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا یقطین

دانشجوی دکترای دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون،عضو باشگاه پژوهشگران جوان

محمدحسین مرحمتی زاده

سارا رضازاده

چکیده

طب گیاهی کهن ترین شیوه درمان است که توسط انسان شناخته شده است. استفاده ازگیاهان دارویی بعنوان پیشگیری ودرمان بیماریها توجه متخصصان طب را از گذشته به خود معطوف داشته. دارچین به عنوان یک گیاه دارویی طعم دهنده در انواع فراوردهای غذایی مورداستفاده قرار می گیرد دارای مزایای سلامت بخش مفیدی است. تحقیقات اخیر حاکی از آن است که میکروارگانیسم های زنده خاصی ممکن است روی تنظیم کارسیستم ایمنی نقش داشته خاصیت ضد سرطانی داشته باشند در حال حاضر تحقیقات وسیعی با تمرکز روی تکامل پروبیوتیک های شناخته شدهی خاص در حال انجام است که انواعی از آنها امروزه، به صورت مکملها غذاهای کاربردی مثل انواع شیر ماست، به بازار مصرف وارد شدهاند. در این تحقیق امکان تولید ماده غذایی جدید بر پایه شیرموز دارچین مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت تعیین تاثیر دوزهای مختلف دارچین(0 %، %2، %4 (%6 بر رشد باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بیفیدوباکتریوم بیفیدم در شیر موز دارچین پروبیوتیکی، 0/33 گرم از باکتری لیوفیلیزه را به صورت کشتهای جدا همزمان به یک لیتر شیرموز استریلیزه صنعتی افزوده گردید. قابلیت زیستی باکتری های پروبیوتیکی به روش شمارش مستقیم مورد شمارش قرار گرفت روی محیط کشت mrs (محیط خاص رشد باکتریهای پروبیوتیک LA و( BB رشد آنها بررسی شد. افزودن دارچین در غلظت های مختلف باعث کاهش تعداد میکروب پروبیوتیک در محصولات نشد. در نمونه %4دارچین باکتریها فعالیت بیشتری نسبت به نمونه های دیگر حتی شیرموز شاهد داشتند وسریعتر به اسیدیته مورد نظر میرسیدند. مدت زمان ماندگاری محصولات 15 روز بود. در روز ششم تولید، محصولات مورد ارزیابی حسی قرار گرفتند نتایج پرسش نامه در آزمون آماری توصیفی با استفاده از نرم افزار Spss مورد تحلیل بررسی قرار گرفت که نتایج آماری حاکی از آن بود که فقط بین رنگ بوی نمونه ها تفاوت معنی داری وجود دارد.

کلیدواژه ها

پروبیوتیک، دارچین، شیرموز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.