ارزیابی سایتولوژی رحم به منظور بررسی تاثیر عوارض زایمان بر میزان شیوع اندومتریت تحت بالینی در گاوهای Repeat Breeder

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC16_1307
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام سلاسل

دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی

عادل مختاری

دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی

تقی تکتاز

دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی

محمدرضا ناظم

دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

هدف از انجام این مطالعه، توصیف سایتولوژی رحم به منظور تعیین میزان شیوع اندومتریت تحت بالینی در گاوهای Repeat (Breeder)RB همچنین بررسی تاثیر عوارض زایمان بر التهاب اندومتر رحم گاوهای مورد مطالعه بود. تعداد 77 راس گاو شکم1-5 که بیش از بار تلقیح شده بودند(میانگین تعداد تلقیح، 3,9 بود) 190±40 روز از زمان زایمان آن ها گذشته بود ترشحات غیر طبیعی نداشته در آزمایش رکتال معاینه با سونوگراف نیز رحمشان طبیعی بود در فاز لوتیال سیکل فحلی قرار داشتند، انتخاب شده با استفاده از روش لاواژ رحم با سرم فیزیولوژی، نمونه گیری صورت گرفت سپس نمونه ها سانتریفیوژ شده از رسوب، لام تهیه به شیوه گیمسا رنگ آمیزی درصد نوتروفیل ها محاسبه گردید. میانگین میزان نوتروفیل (0-9 %3,1 شیوع اندومتریت تحت بالینی تشخیص داده شده به وسیله سایتولوژی(حضور بیش از %2 نوتروفیل در رحم)، 38) %52,7 راس) بود. سابقه سخت زایی، جفت ماندگی عفونت های رحمی پس از زایمان باعث افزایش نسبی میزان نوتروفیل ها در رحم همراه بود. زایمان غیر طبیعی بروز عفونت های رحمی پس از زایمان باعث افزایش تعداد نوتروفیل در رحم میزان وقوع اندومتریت تحت بالینی گردید. همچنین جفت ماندگی از طریق افزایش میزان ابتلا به عفونت های رحمی پس از زایمان، به طور غیر مستقیم باعث افزایش میزان نوتروفیل نیز وقوع اندومتریت تحت بالینی گردید. به علاوه، در گاوهایی که اولین فحلی پس از زایمان آن ها دیرتر صورت گرفته بود، میزان شیوع عفونت های رحمی بالاتر بود. نتیجه اینکه احتمالا عوارض زایمان باعث افزایش میزان وقوع اندومتریت تحت بالینی می گردند بنابراین از دلایل اصلی ایجاد سندرم RB می باشند.

کلیدواژه ها

اندومتریت تحت بالینی، عوارض زایمان، عفونت رحمی، Repeat Breeder

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.