ارزیابی مقادیر NEFA ارتباط آن با عیارسرمی apo-A TB سرمی در گاوهای شیری دو رگ منطقه لنگرود

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC16_1217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما ولی زاده

آزاد

میرنوید هجرتی لاهیجانی

آزاد

امیرپرویز رضایی صابر

آزاد

چکیده

برای آگاهی از سندرم کبد چرب می توان از پارامترهای بیوشیمیایی خون استفاده نمود. امروزه عقیده کلی بر این است که درصد بالایی از گاوان چند شکم زا را در حول حوش زایمان دچار کبد چرب خفیف یا شدیدمی شوندتقریبا. در اثنای زایمان میزان اسیدهای چرب غیراستریفیه (NEFA) خون در تمام گاوان افزایش مییابد بسوی کبد سرازیر میگردند. از پارامترهای بیوشیمیایی که در تاثیر تشخیص این بیماری حایز اهمیت است اندازهگیری مقادیر NEFA گلوکز کلسترول بیلی روبین تام ,apo-A, BHBA میباشد.در کبد نشخوارکنندگان اسید چرب ساخته نمیشود بنابراین چربی کبد گاوهای شیری از منشاء بافت چربی است در همین راستا غلظت NEFA در سرم ارتباط مستقیمی با میزان چربی کبد دارد. در این مطالعه از یکصد راس گاو شیری دو رگ تا ماه از زایمان آنها گذشته، توسط ونوجکت از ورید وداج خونگیری به عمل آمد مقادیر سرمی NEFA توسط کیت راندوکس بوسیله دستگاه اتوآنالیزور همچنین مقادیر سرمی apo-A به روش الایزا توسط کیت راندوکس تعیین گردید. در این مطالعه مقادیر TB سرم توسط کیت شرکت پارس آزمون به روش اسپکتروفوتومتری اندازهگیری شد در پایان نتایج توسط نرم افزار آماری (SPSS 14) مورد آنالیز قرار گرفتند. در این مطالعه مواد سرمی به دو دسته دارای NEFA بالاتر از mEq/lit 1000 به عنوان موارد مثبت کبد چرب ودارای NEFA پایینتر از mEq/lit 1000به عنوان موارد منفی تقسیم بندی گردیدند. در گروه اول دوم مقادیر سرمی apo-A به ترتیب mg/dl93/0 mg/dl31/1 گزارش گردید که حاکی از کاهش معنیدار مقادیر سرمی apo-A با افزایش مقادیر NEFA بود .(> 0/05) همچنین در گروه اول دوم مقادیر سرمی TB به ترتیب mg/dl47/1 mg/dl 06/1 گزارش گردید که حاکی از افزایش معنی دار مقادیر سرمی TB با افزایش مقادیر NEFA بود .(> 0/05)

کلیدواژه ها

apo-A,TB.NEFA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.