روش جدید درمان سرطان پروستات در انسان با استفاده از ویروس نیوکاسل طیور (NDV)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC16_1177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز شریعتی

دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

معصومه قدم

دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

رویا شانی

دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

چکیده

سرطان پروستات یکی از رایج ترین انواع سرطان در انسان می باشد. امروزه تلاش بسیاری جهت استفاده از ویروس های طیور در درمان سرطان های انسان صورت گرفته است به طوری که این ویروس ها هیچگونه تهدیدی برای سلولهای طبیعی انسان محسوب نمی شوند.در روش درمانی سرطان پروستات ازتغییر ویروس نیوکاسل (NDV) از طریق یک سیستم ژنتیکی معکوس استفاده می شود. ژنتیک معکوس نوعی پردازش تولید ویروس نوترکیب از کپی کلون شده cDNA (DNA مکمل) ژنوم ویروس است. از طریق ژنتیک معکوس ویروس های نوترکیب میتوانند طوری طراحی شوند که با یافتن خواص جدید به عنوان ابزار بیوتکنولوژی، واکسن های زنده درمان سرطان ها مورد کاربردهای مفید قرار گیرند. تغییرات مورد نظر ابتدا در cDNA ایجاد شده سپس به ویروس نوترکیب انتقال می یابد. سلولهای طبیعی بدن دارای سیستم ضد ویروس اینترفرون هستند که از رونوشت برداری ویروس ها جلوگیری می کنند اما درسلولهای سرطانی این سیستم به صورت معیوب وجود دارد. ویروس نیوکاسل از این نقص جهت رونوشت برداری خود استفاده می کند.که توسط روندی به نام Apoptosis (مرگ برنامه ریزی شده سلول یا خودکشی سلولی به مرگ سلول های سرطانی منتهی می شود. در راستای این هدف ایجاد خاصیت جدید ضد سرطانی در NDV، پروتیین همجوشی ویروس نیوکاسل طوری تغییر می یابد که فقط در حضور آنتی ژن خاص پروستات (PSA) که منحصرا در سلول های سرطانی پروستات یافت می شوند، عمل رونوشت برداری خود را انجام می دهد.

کلیدواژه ها

سرطان، پروستات، نیوکاسل، ژنتیک معکوس، نوترکیب، رونوشت برداری اپاپتوزیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.