تولید پروتزهای مدرن با بهره گیری از ماهیان سرد آبی رویکردی نو در بیوتکنولوژی بالینی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC16_1172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 311
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید پوربابا

باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

نستوه ابراهیم نژاد

باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

سرمد نمازی خواه

باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

شهرزاد قره داغی

باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

دندان ماهی کبیر قطبی (Dissostichus Mawosoni) که طولی حدود یک متر وزنی بین 35 تا 55 کیلوگرم دارد، بومی آبهای تا -18درجه سانتی گراد دریاهای شمالی است. علاوه بر سازگاری های کم نظیر این ماهی (نظیر ساخت گلیکوپروتیین های ضد یخ) که امروزه در سراسر دنیا کانون بحث های پژوهش های زیست فناورانه (Biotechnology) قرار گرفته است؛ ویژگی های منحصر به فرد چشمان دندان ماهی کبیر قطبی تلاشهای جدیدی را به منظور ساخت لنز های تماسی((contact lens جایگزین های ثابت آن به خود اختصاص داده روز به روز روند روبه رشدی را می پیماید. متاسفانه توجه صرف بیش از حد به گونه های اقتصادی مولد که جهت نسل گیری تولید منابع پروتیینی پرورش داده می شوند سبب مهجور ماندن تحقیقات پیشرو در بخش آبزیان گردیده است این مسیله ضرورت بازنگری به قابلیت های گونه های ویژه ماهیان را بیش ار پیش آشکار می سازد. در این مقاله پس از معرفی این ماهی گونه های مشابه به بررسی مطالعات انجام گرفته جهت تولید پروتزهای مدرن مانند موارد ذکر شده یافته های بیوتکنولوژی بر پایه توانش های ژنتیکی اقتصادی آنها همچنین ارزیابی اجرای طرح های بومی سازی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

دندان ماهی کبیر قطبی، بیوتکنولوژی، لنز های تماسی، گلیکوپروتیین های ضد یخ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.