بررسی عوامل موثر درتکثیر سلول های هیپوفیزی ماهی تولید هورمون رشد(GnRH)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC16_1139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد غرقی

موسسه تحقیقات شیلات ایران

مرتضی دلیری

موسسه تحقیقات شیلات ایران

عباسعلی مطلبی

موسسه تحقیقات شیلات ایران

سهراب رضوانی

موسسه تحقیقات شیلات ایران

چکیده

روشهای کشت یاخته علم سابقه داری است که از آغاز قرن اخیر تا کنون باسرعت قابل توجهی راه توسعه ترویج را پیموده است، طوری که امروزه به ابزاری ضروری در تحقیقات زیست شناسی مولکول، ویروس شناسی، ایمنی شناسی، مهندسی ژنتیک بیوتکنولوژی تبدیل شده است، نیاز به علم دانش کشت یاخته در آینده نزدیک محسوس تر خواهد شد زیرا اقتصاد کشور ما مشابه کشورهای در حال توسعه وابسته به پیشرفت دانش فناوری زیستی به کاربرد فرآورده های بیولوژیک می گردد، در این تحقیق برای اولین بار در کشور عوامل موثر در کشت سلول بافت هیپوفیزی ماهی چالباش که از ماهیان با ارزش خاویاری میباشد مورد بررسی تحقیق قرار گرفت. ابتدا کشت اولیه ثانویه غدد هیپوفیز ماهی چالباش انجام شد، به منظور بررسی عوامل فاکتورهای موثر در رشد سلولهای هیپوفیزی ماهی چالباش سه فاز آهسته، لگاریتمی مرگ مورد بررسی روزانه قرار گرفته شد، نتایج آزمایشها حاکی از آن بودند، که هرچند سلول های هیپوفیزی ماهی چالباش در انکوباتور دیاکسید کربن با دمای 37 درجه سانتیگراد قرار گرفته بودند اما خود را با محیط سازگار نموده از روز دهم وارد فاز رشد شدند. سلولهای مورد نظر تا روز بیست دوم به رشد تکثیر خود با سرعت رشد نوسانی ادامه داده تا روز بیست هشتم در فاز ثابت مانده هیچ گونه رشد تکثیری را انجام ندادهاند از آن پس تا روز چهلم فاز مرگ را سپری کرده تمام سلول ها از بین رفتند. تجزیه تحلیل دادهها حاکی از آن بودند که علاوه بر مواد ترکیبات شیمیایی لازم ضروری جهت رشد سلولها، شرایط ایده آل فیزیکی همانند pH مناسب، فشار اسمزی، عواملی همچون حلالیت مواد، سازگاری اجزای تشکیل دهنده، خلوص ترکیبات سازنده محیط ثبات مواد شیمیایی از جمله فاکتورهای مهم کنترلی در حین کشت سلولهای هیپوفیزی ماهی چالباش میباشند. برخی ویتامین ها آمینواسیدها به عنوان ترکیباتی که ازلحاظ شیمیایی ناپایدار می باشند از جمله فاکتورهای مهم در محیط های کشت سلولی هستند که به دلیل ماهیت ناپایدار،عمدتا به عنوان مواد مکمل به صورت جداگانه به محیط های کشت اضافه شدند. تمام عوامل فوق به همراه استرسهای القاء شده در محیط کشت سبب مرگ سلولهای هیپوفیزی ماهی چالباش شده، که در این میان مهمترین آنها پاساژ ندادن سلولها از روزبیست یکم به بعد است

کلیدواژه ها

کشت سلولی، هیپوفیز ماهی ،هورمون رشد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.