بررسی هیستوآناتومیکی حنجره شتر تک کوهانه

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC16_1105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغری نامی

دانش آموخته رشته دکترای حرفه ای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

محمدعلی ابراهیمی سعادتلو

شاهرخ شیرازی

چکیده

در این مطالعه تعداد 10 نمونه حنجره شتر تک کوهانه مورد بررسی کالبدشناسی بافت شناسی قرار گرفت. برای رسیدن به این هدف از روش های معمول آناتومیکی یعنی مشاهده مستقیم بررسی های رایج همچنین برای پی بردن به ساختار ریزبینی بعد از تهیه لام های مربوطه از دو روش رنگامیزی هماتوکسیلین ایوزین ورهاف استفاده شد. همچنین از یک نمونه نیز قالب گچی داخل حنجره تهیه شد. مطالعات نشان داد که میانگین طول عرض غضروف اپی گلوت به ترتیب برابر 8/21 0/28 4/59 0/34 سانتیمتر می باشد.همچنین در مورد غضروف سپری مشخص شد که میانگین طول عرض دیواره این غضروف به ترتیب برابر 6/99 0/15 سانتیمتر می باشد. در مورد غضروف حلقوی مشخص شد که میانگین طول سقف کف این غضروف به ترتیب برابر 6/06 0/17 4/58 0/25سانتیمتر است. میانگین طول سر طول دسته غضروف هرمی به ترتیب در حدود 3/58 0/11 3/35 0/05 سانتی متر می باشد.میانگین طول عرض غضروف شاخی نیز به ترتیب در حدود 3/52 0/03 1/73 0/04 سانتی متر تعیین گردید. غضروف سپری در این حیوان کشیده نوک تیز می باشد. برجستگی سیب آدم در بخش شکمی غضروف سپری دیده نشد. غضروف میخی بصورت ظریف در قاعده طرفین غضروف اپی گلوت دیده شد. غضروف حلقوی در این حیوان هم دارای سقف هم دارای کف ضخیم می باشد. بررسی های بافت شناسی نیز نشان داد که غضروف های اپی گلوت، شاخی میخی راس هرمی از نوع غضروف الاستیک بوده غضروفهای سپری حلقوی قاعده هرمی از نوع غضروف شفاف می باشد. همچنین بافت پوششی در تمامی غضروفها از نوع سنگفرشی مطبق غیر شاخی بغیر از غضروف حلقوی که از نوع استوانه ای شبه همطبق مژه دار می باشد.

کلیدواژه ها

حنجره، شتر تک کوهانه، هیستو آناتومیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.