مطالعه میکروسکوپیک پیش معده در شترمرغ نر بالغ

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC16_1091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا تجلی

گروه علوم پایه، بخش علوم آناتومی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز

عباس فرامرزی

دانش آموخته دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان

چکیده

به منظور بررسی ساختار میکروسکوپیک پیش معده یا پرونت در شترمرغ، عدد پیش معده شترمرغ نر بالغ تهیه مورد مطالعه قرار گرفت. در این تحقیق از مقاطع شش میکرونی رنگ آمیزی H&E ماسون ترای کروم سبز جهت میکروسکوپ نوری استفاده گردید. نتایج حاصله نشان داد که پیش معده شترمرغ دارای ویژگیهای ساختاری به شرح زیر است: پیش معده در معده شترمرغ دارای ناحیه پاپیلایی ناحیه غیر پاپیلایی است. دیواره پیش معده در شترمرغ از ساختار بافتی متشکل از چهار طبقه مخاطی، زیرمخاطی، عضلانی سروزی تبعیت می کند که بافت پوششی لایه مخاطی از نوع استوانه ای ساده می باشد دربر گیرنده غدد مخاطی از نوع لوله ای منشعب ساده شامل سلول های مکعبی بلند است. در ناحیه پاپیلایی پیش معده طبقه مخاطی حاوی چین های متعددی است، در حالیکه در ناحیه غیر پاپیلایی طبقه مخاطی، زیرمخاطی لایه داخلی طبقه عضلانی چین های طولی بلند را تشکیل می دهند. بافت پیوندی پارین-زیرمخاط از نوع متراکم نامنظم بوده اما لایه پارین در نواحی لابلای غدد مخاطی نسبتا متراکم یا از نوع سست است. طبقه زیرمخاطی در ناحیه پاپیلایی پیش معده توسط غدد زیر مخاطی بزرگ از نوع لوله ای منشعب مرکب اشغال می گردد هر غده دارای کپسول نازکی از بافت پیوندی است. اما در طبقه زیرمخاطی ناحیه غیر پاپیلایی پیش معده، غدد زیرمخاطی وجود ندارد. رگه های ظریفی از عضله صاف در قسمت عمقی لایه پارین در بین غدد زیرمخاطی در ناحیه پاپیلایی پیش معده مشاهده می گردد. طبقه عضلانی از عضله صاف تشکیل شده که در ناحیه پاپیلایی به فرم طولی حلقوی بطور در هم در ناحیه غیر پاپیلایی در سه لایه به فرم داخلی طولی، میانی حلقوی خارجی طولی سازماندهی شده اند. طبقه سروزی شامل یک لایه نازک از بافت پیوندی متراکم نامنظم است که از خارج توسط مزوتلیوم پوشیده می شود.

کلیدواژه ها

پیش معده، ساختار میکروسکوپیک، شترمرغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.